column
column renee heijmans

Renée Heijmans: Ideaal 2019

23 december 2019 om 14:07 Column

Deze tijd van het jaar is de tijd van terugblikken. Wat is er goed gegaan in 2019, wat had een stuk beter gekund, wie en wat gaan we missen. De top 2000 klopt al aan de deur en de jaaroverzichten op gebied van nieuws en sport verdringen zich op de tv om de onverdeelde aandacht van de kijker. Dus ik dacht hoe mooi het zou zijn om ook een lokaal nieuwsoverzicht te maken op basis van alles wat ik via deze plek met u heb mogen delen. Maar toen ik daarmee aan de slag ging bekroop me steeds de gedachte: hoe mooi zou het zijn geweest wanneer ... Met gepaste trots en de nodige fantasie presenteer ik u hierbij mijn plaatje van een ideaal 2019.

In 2019 werd het oude trace van de A9 weer deel van Badhoevedorp. De leeggekomen delen werden ingevuld met veelal recreatieve initiatieven. Het Groene Lint werd aangelegd, een slingerend voetpad langs de nieuwe Kromme Tocht. Langs dit wandelpad fraaie boompjes en bloemenpracht. Maar ook per fiets kan je van oost naar west via het langs de andere kant van het water aangelegde fietspad. Er zijn volkstuinen aangelegd, een voetbalveldje en er is een gezellige horeca gelegenheid gekomen. Ook een gebied waar je hond lekker los kan lopen.

Het idee om allemaal woningen te bouwen is verdwenen in een bureaula. Het bleek achteraf toch niet nodig toen er bij de verhuizing van het oude naar het nieuwe gemeentehuis nog een oude Pancratiussok werd gevonden met genoeg geld om de omlegging te kunnen betalen!

Het centrum werd dit jaar helemaal opgeknapt. Er kwam een praktische ondergrondse parkeergarage zodat de auto's uit het straatbeeld zijn verdwenen. Een gezellig nieuw ingericht dorpsplein vormt nu het kloppende hart, met volop horeca, winkels met betaalbare huren en op woensdagmorgen de weekmarkt. De supermarkten liggen samen op een bereikbare plek met voldoende parkeergelegenheid aan de rand van het dorp.

De Sloterbrug is vervangen en de stoplichten behoren eindelijk tot de verleden tijd! Voor fietsers en voetgangers zijn er veilige oversteekplaatsen en tot dusverre valt het heel erg mee met het sluipverkeer.

Op Schiphol hebben revolutionaire technische ontwikkelingen ervoor gezorgd dat de geluidsoverlast definitief tot het verleden behoort. Alle milieuaspecten worden serieus genomen en het aantal vluchten is om te beginnen gehalveerd. De trein heeft hiermee een nieuwe stimulans gekregen, met als gevolg dat er extra buslijnen zijn bijgekomen, zodat je ook makkelijk op een station kan komen.

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2020!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie