Afbeelding
Selfie
Column

Jonna: Geschiedenis

17 maart 2020 om 08:15 Column

[Jonna (18) schrijft elke week over haar leven als jongere in Haarlemmermeer.

"We schrijven nu geschiedenis." Zei mijn moeder tegen mij en eigenlijk heeft ze wel gelijk. Het coronavirus heeft ons een situatie gegeven die nog nooit eerder is voorgekomen in Nederland, het is iets waar mijn kleinkinderen over gaan leren op school: "In 2020 zorgde het coronavirus voor strenge maatregelen in heel Europa." Zij zullen leren over deze periode zoals wij leerde over de tweede Wereldoorlog of over de Middeleeuwen.

Dat is zeker iets groots, maar om eerlijk te zijn vind ik het niet echt leuk. Ik heb pas een dag geen school en ik verveel me nu al. Ik maak me lichtelijk zorgen om mijn eindexamen, nu we drie weken geen school hebben betekent dat ook drie weken minder uitleg en ik heb voor sommige vakken die uitleg echt nodig. Daarbij beginnen de examens al 7 mei en op 6 april gaan we pas weer naar school. Een maand en een dag voordat de examens beginnen… Dit wordt wat… Vooral omdat ik voor Natuurkunde, Biologie en Wiskunde echt mijn lessen nodig heb. Ik zou het namelijk erg leuk vinden als ik dit jaar wel voor die vakken slaag hihi :).

Een ding dat me opviel was dat je eigenlijk heel erg je dagelijkse dingen mist. Sinds vorige week zijn alle sportclubjes dicht gegaan en ik mis het hockeyen eigenlijk best wel erg. Het was fijn om drie keer per week even een uurtje te sporten, vooral omdat ik niet zo gauw naar de sportschool ga. Daarbij kan ik nu ook niet zomaar naar een cafeetje om met wat vriendinnen iets te gaan drinken.

Eigenlijk ga je door deze situatie alles in je leven heel erg waarderen. Aan de andere kant, juist omdat alle sportclubjes en restaurants gesloten zijn, heb je tijd om alle nutteloze dingen te doen waar je normaal geen tijd voor heb. In de afgelopen dagen heb ik meer geschreven dan ooit, ik heb een hoop gebeld met vrienden, mijn schermtijd is met weet ik veel hoe veel uur omhoog gegaan en ik heb een hoop Netflix gekeken. Maar nu worden ook de belangrijke dingen belangrijk, een hoop docenten hebben al verschillende opdrachten gegeven om te maken en het wordt tijd dat ik dat ook maar eens ga doen. Langzamerhand wordt Netflix kijken, 24/7 schrijven en op mijn telefoon zitten ook een beetje saai ;).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie