Afbeelding
Renée Heijmans

Renée Heijmans: Laatste column?

23 maart 2020 om 09:56 Column

Wat een bijzondere periode maken we met elkaar mee! Het is onduidelijk hoe lang het allemaal gaat duren en de maatregelen worden steeds strenger. Mooi is wel dat inventieve initiatieven boven water komen om met elkaar deze tijd te beslechten.

Maar is natuurlijk ook een keerzijde. Het is heel verdrietig dat er zoveel mensen aan doodgaan en dat ouderen geisoleerd raken doordat ze door niemand bezocht kunnen worden.

Voor mijzelf is het ook een bijzondere tijd. Op 9 maart heb ik een totale knieprothese gekregen, dus ben deze eerste weken druk geweest met pijnstilling en voorzichtig oefenen. Een voordeel van de coronacrisis is dat mijn echtgenoot thuis moet werken en mij dus kan helpen bij allerlei ongemakken. Afgelopen vrijdag moest ik naar de huisarts voor het verwijderen van de hechtingen. Mijn man zette mij voor de deur af met mijn 2 krukken. Het was druk bij de apotheek, die van dezelfde ingang gebruik maakt. De mensen stonden, netjes 1,5 meter van elkaar, in een rij te wachten. Midden op het pad stond een meneer, dus ik stond mij net af te vragen hoe ik met gepaste afstand om deze man heen zou kunnen laveren op mijn krukken. En voor ik het wist raakte ik uit balans en kukelde languit achterover en kwam met mijn hoofd tegen onze eigen auto tot stilstand. Nou is er geen betere plek om te vallen dan pal voor de huisarts en de apotheek, want de hulp kwam van alle kanten aangesneld, dank daarvoor! De schade viel mee: een uurtje hoofdpijn en een paar dagen spierpijn op al die plekken waarmee ik uit reflex mijn val probeerde te breken.

Meer schade houd ik over aan het telefoontje van mijn redacteur bij HCNieuws. De komende periode zal de krant kleiner zijn en zal er minder tot geen gebruik worden gemaakt van freelancers, zoals ikzelf. Dus voorlopig geen nieuwe columns en geen artikelen over het wel en wee van Badhoevedorp.

En in deze bizarre tijden zou dit wel eens de laatste column kunnen zijn. En dat doet me veel verdriet. 7 jaar lang, om de week, ook tijdens vakanties, de column was vaste prik. Met veel plezier heb ik u deelgenoot gemaakt van mijn ongenoegen over grote en kleine zaken rond Badhoevedorp. Van hondepoep tot kattenkwaad, van strooizout tot vuurwerk. Vaak kregen de gemeente en Schiphol de nodige vegen uit de pan. En uiteraard was de tranformatie van Badhoevedorp naar dorp zonder snelweg een onuitputtelijke bron van inspiratie om fantasievol te dromen over het nieuwe dorp.

Ik denk dat ik gewoon maar door ga, ik kan het niet laten ...


 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie