Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Leeswijzer 18

1 februari 2023 om 17:26 Column

Ondanks dat de enge tijden van Halloween al een paar maanden achter ons liggen, hebben wij toch nog een soort spookverhaal. Niet iedereen is daar een groot fan van, wij moeten eerlijk bekennen dat wij nog nooit bij horrorfilms of iets zijn geweest. Wij zijn er dus eigenlijk ook niet zo’n heel groot fan van. Maar je moet tegenwoordig uit je comfort zone stappen om te groeien als persoon. 

Toch is de stap naar een horrorfilm voor ons wel een hele grote stap. Voor je plezier naar een film gaan waar je je om de haverklap rot schrikt is niks voor ons, noem ons een paar zachte eieren, maar dat doen wij niet voor onze lol. Een film met wat spanning is geen enkel probleem, maar een horrorfilm wordt toch net te gek. Het moet allemaal wel ontspannend zijn. Toch moeten we dit even kwijt.  

Het begon allemaal in 2008, inmiddels alweer vijftien jaar geleden, wij voetbalden altijd samen in de Wielestein. Daar stonden twee mooie muurtjes tegenover elkaar waar wij graag gebruik van maakten. Niet altijd waren de buren daar blij mee, geluidsoverlast en ballen in de tuin waren de voornaamste klachten. 

Op een tijdje begonnen de buren ook over andere dingen te klachten. Er heeft namelijk een behoorlijke tijd een Peugeot gestaan op de plek waar wij altijd voetbalden. Stond hij in de weg, absoluut! Maar goed, de muurtjes waren breed genoeg dus we schoven gewoon een paar meter op. Onze vaders kwamen ook wel eens kijken naar onze sublieme voetbalkunsten. En ook hen viel natuurlijk op dat de Peugeot er erg lang stond, zonder enige beweging. 

Nu hebben wij daar wel eens vaker last van, kennissen van buren die op vakantie gaan parkeren hier gratis en gaan dan met de bus richting Schiphol. Nu vonden wij als buurtbewoners dat deze vakantie wel erg lang begon te duren, dus hebben een paar buren de politie ingelicht. Die hebben even later vastgesteld dat de auto was gestolen. De Peugeot is toen weggehaald. Een paar dagen later kwam het nieuws naar buiten dat er een lijk in stukken was gesneden, en in de kofferbak lag. Het slachtoffer heette Bryan Stein, vandaar gekozen voor de plek Wielestein. Dat is een manier van iemand laten verdwijnen die je niet vaak ziet. 

Nu staat er sinds een week bij één van de ingangen van de Steinen in Getsewoud een Volkswagen Caddy. Die staat daar geparkeerd in het gras net naast het fietspad. Best een gekke plek om je auto neer te zetten als je richting Schiphol wil vertrekken lijkt ons. Willen we paniek zaaien? Nee, zeker niet. Zijn wij zelf aan het speculeren? Absoluut wel. Zou de geschiedenis zich herhalen? 

Het blijft een rare gewaarwording. Een auto waar je prima iemand achterin kwijt kan, de achterbak is compleet afgesloten, die op zo’n gekke plek is gedumpt. Wij geloven dat wij niet de enige zijn in de wijk die het is opgevallen. Het is een wijk, en u snapt wel, het gaat rond als een lopend vuurtje. Een beetje spanning in Getsewoud, laten we hopen dat het met een sisser afloopt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie