Afbeelding
Zang en Vriendschap

Zang en Vriendschap ontvangt Deens Mannenkoor

17 april 2019 om 13:50 nieuws/Cultuur

HOOFDDORP Het was extra druk in gebouw 'De Jeugd van Gisteren', de repetitieruimte van het Haarlemmermeers Mannenkoor 'Zang en Vriendschap' (HMZV). Zang en Vriendschap verwelkomde 29 zangers (inclusief dirigent) alsmede 24 partners van 'Haandvaerkoret Nyköbing Mors', in 1874 opgericht op Jutland. Met de 45 zangers van het koor dus een flink gezelschap.

De Deense zangers en hun partners maken een voorjaarstrip door Nederland en maken graag gebruik van de gelegenheid om banden aan te knopen met een Nederlandse 'evenknie' ofwel het Haarlemmermeers Mannenkoor.
Behalve het aanknopen van vriendschapsbanden werd er maandagavond, de repetitieavond van Zang en Vriendschap, ook voor en met elkaar gemusiceerd.

HAARLEMMERMEERS VOLKSLIED Het Haarlemmermeers Volkslied – over de drooggelegde polder die zich van agrarisch gebied ontwikkelde tot een economische motor van de Randstad – maakt grote indruk op onze gasten. Na het bekende 'Ritters Abschied 'en 'Flug der Liebe', alles onder leiding van dirigent Roland Bosma, lieten ook de Deense mannen enkele fraaie liederen horen.

De gezamenlijke muziekavond wordt afgesloten met het prachtige drinklied 'Aus der traube in die Tonne'. Dat kan dus alleen maar gaan over een goed glas wijn. Daarmee in de hand klinken allen op een geslaagde kennismaking en zangavond.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie