Afbeelding
demeerse.nl

Waanzin en gevolgen van overconsumptie

nieuws/Cultuur

HOOFDDORP Bruno Braakhuis opent zaterdag 20 april tussen 16.00 en 18.00 uur in Galerie De Meerse, Raadhuisplein 3, de expositie 'Wasted'

Kunstenaars Bert Feddema, Henri Blommers en Stephan Reisig hebben één fascinatie: de waanzin en de gevolgen van overconsumptie.

HENRI BLOMMERS Henri Blommers fotografeert verloren plastic in de natuur. Meestal komt hij het plastic tegen, soms ensceneert hij het afval in zijn foto's. "Soms manipuleer ik het beeld met mijn eigen afval en plaats het als een mooie compositie. Ik wil de toeschouwer laten zien hoe waardevol de natuur is, waarmee ik tegelijkertijd het plastic probleem verbeeld." Ook toont hij het project 'Alleen', over de impact van de voortdurende verschuiving van een fysieke naar een digitale wereld. Zijn werk is een haast buitenaardse kijk op onze wereld.

BERT FEDDEMA Ruim 25 jaar is Bert Feddema werkzaam als ruimtelijk vormgever. In zijn geheel eigen beeldtaal beschrijft hij belangrijke thema's in de huidige maatschappij, zoals overproductie, -consumptie en verspilling. "Ik onderzoek en orden. Zo ontstaan vreemdsoortige driedimensionale stillevens waarvan je de oorsprong niet weet. Flessen en bakken gevuld met vloeistoffen en licht hebben iets weg van industriële processen of geheime experimenten."

STEPHAN REISIG De tekeningen van Stephan Reisig werpen een kritische blik op het welzijn van de mens in de maatschappij. Hij toont de mens gebukt onder de last van zijn eigen handelen en driften. De mens sleurt flora en fauna mee de afgrond in, in naam van progressie, comfort, gezondheid en zekerheden. "In mijn werk wil ik de toeschouwer op die ene belangrijke vraag attenderen: zullen de vervuilende en destructieve gevolgen van ons handelen ons uiteindelijk inhalen?"

advertentie
advertentie