‘Oma’ gastvrouw Bep Spruit verwelkomt iedere bezoeker.
‘Oma’ gastvrouw Bep Spruit verwelkomt iedere bezoeker. pr

25 en 26 mei vol: Landelijk natuurfeest ook in de Heimanshof

nieuws/Cultuur

HOOFDDORP Op veel plaatsen in Nederland wordt in navolging van Frankrijk op 25 en 26 mei dit jaar weer het Fête de la Nature gevierd: met rondleidingen, maaltijden en feesten in de natuur als deze in dit jaargetijde op z’n mooist is. "Natuurlijk wordt dit feest ook op De Heimanshof in Hoofddorp meegevierd, waar het elke dag van jaar feest in de natuur is," stelt bioloog Franke van der Laan.

Er is van alles te zien en te beleven in de kruidentuin, op de akkers, bij de bijen (die in deze tijd van het jaar wel eens willen gaan zwermen), in de onderwaterontdekwereld (met 30 soorten vissen, kreeften en amfibieënsoorten uit de Haarlemmermeer), in de tropische en woestijnkas en in de natuurspeelplaats.Ter gelegenheid van het Fête de la Nature gaat ook de leemoven aan om met kinderen pizza’s te bakken. En er zijn rondleidingen ‘eten uit de natuur’ en ‘raak je angst en vooroordelen over insecten kwijt’. En optimale verzorging door de gastvouwen en – heren onder de bezielende leiding van Bep Spruit.

De Heimanshof is een wilde plantentuin die bestaat sinds 1975. Inmiddels is deze tuin 2 hectare groot. Het ecologisch beheer over 44 jaar heeft een tuin opgeleverd, waar bijna alle landschapjes en biotopen van Nederland zijn te bewonderen en waar meer dan 1000 kruiden en houtige gewassen groeien die weer de basis zijn van een onvoorstelbare rijkdom aan insecten, amfibieën, vissen, vogels, zoogdiertjes, slakken, en meer. Jaarlijks genieten 18.000 bezoekers en fotografen van deze rijkdom.

GRATIS De toegang is gratis. De openingstijden op beide dagen zijn: 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Wieger Bruinlaan 1-7 in, 2132AW in Hoofddorp. Op werkdagen is de tuin altijd open en tussen 15 april en 1 oktober is de tuin ook op zaterdag- en zondagmiddag. Er is dan speciale aandacht voor (groot)ouders met kinderen om te spelen in de struintuin en om spelend de heemtuin te verkennen.

advertentie
advertentie