Oscarwinnaar voor beste buitenlandse film 2010 ‘El secreto de sus ojos’

9 december 2010 om 00:00 Cultuur

Benjamín besluit een roman te schrijven over een oude zaak die hem nooit heeft losgelaten. In 1974 werd een jonge, pasgetrouwde vrouw verkracht en vermoord, en het zit Benjamín nog steeds dwars hoe justitie toen omsprong met de zaak. Tijdens de periode van het moordonderzoek was de situatie in Argentinië dramatisch aan het veranderen, na een gewelddadige staatsgreep, kwam een meedogenloze militaire junta aan de macht. 30 jaar na dato is Benjamín vastberaden om de zaak alsnog op te lossen. De regie is in handen van Juan José Campanella, bekend van de film ‘El Hijo de la Novia’, die in 2002 voor een Oscar genomineerd was voor beste buitenlandse film. ‘El secreto de sus ojos’ is op zondag 12 december om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

HOOFDDORP - Wie met pensioen gaat, ontkomt niet aan terugblikken. Dat geldt ook voor de ongetrouwde ex-onderzoeksrechter Benjamín Esposito, gespeeld door Ricardo Darín.

In 1974 werd voor Benjamín de situatie levensbedreigend, en het onderzoek dreigde hem mee te sleuren in de wereld van geweld, rechteloosheid en onderdrukking. Om die redenen heeft hij toen de zaak moeten laten rusten. Wanneer Benjamín de roman begint te schrijven herbeleeft hij het verleden en worden de keuzes die hij heeft gemaakt, hem pijnlijk duidelijk. Hij zet zich er overheen in de hoop zijn fouten te rechtvaardigen, zijn eigen toekomst te veranderen en zijn vroegere leidinggevende Irene, waar hij na al die tijd nog steeds van houdt, eindelijk de waarheid te kunnen vertellen.

Verder met o.a.: Soledad Villamil, Carla Quevedo en Guillermo Francella. Regisseur Juan José Campanella is onder meer bekend van de series ‘Law & Order’ en ‘House’. Hoofdrolspeler Ricardo Darín regisseerde in 2007 de film ‘La señal’. Het Parool over ‘El secreto de sus ojos’: “Wie door de thriller- en liefdeslaag heenkijkt, ziet een subtiele verhandeling over het gebruik van herinneringen voor de constructie van levensverhalen.”

Kaarten voor ‘El secreto de sus ojos’ zijn verkrijgbaar via de kassa van Schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie