Unieke gelegenheidsformatie van

Cultuur

Van muziek alleen kan de familie niet leven, dus houden de broers er allerlei duistere handeltjes op na.?Maar hun eeuwenoude traditie wordt bedreigd. Terwijl jongere familie familieleden zich laten inspireren door westerse muziek, probeert een weldoenster de familie Ferari Nederlandse normen en waarden op te dringen.?‘Tsi Tsi Tsigane’ is een rauw spektakel vol opzwepende koperblazers, jammerende violen, knallende Balkanbeats, macho’s met gouden kettingen en hitsige vrouwen met gitzwarte ogen. Deze muziektheatervoorstelling is op donderdag 17 maart om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal in Schouwburg De Meerse.

muziektheatermakers met ‘Tsi Tsi Tsigane’ HOOFDDORP - ‘Tsi Tsi Tsigane’ vertelt het verhaal van het zigeunerorkest Djordji Ferari Orkestar dat voor het eerst sinds het succesvolle optreden op Oerol in 2007 terug in Nederland is. De grote muzikale familie Ferari komt uit het grensgebied van Servië en Roemenië, het land van Dracula.

“‘Tsi Tsi Tsigane’ is een unieke samenwerking van muziektheatermakers van topklasse, het is een bijzonder verhaal over een cultuur die wij in Nederland niet zo goed kennen en het is vooral veel muziek die iedereen - jong en oud - laat dansen, zingen, lachen en huilen.”, aldus de makers van de voorstelling. De makers delen allemaal dezelfde fascinatie voor zigeunermuziek en Balkan tradities. Met onder meer Joost Spijkers (Ashton Brothers), Audrey Bolder (‘Dusty – you don’t have to say you love me’), Ro Krauss (Wereldband), Sanne van Delft (Wereldband), Sietse van Gorkum (o.a. Kyteman) en Hans Dagelet.

Kaarten voor ‘Tsi Tsi Tsigane’ zijn verkrijgbaar via de kassa van Schouwburg De Meerse, (023) 556 37 07, of via www.demeerse.com.

advertentie