Nieuw ouder worden in ‘De Niet-Meer-Zo-Piep-Show’ in De Meerse

21 april 2011 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Wat te doen na je pensioen? ‘De Niet-Meer-Zo-Piep-Show’ (NMZP) van Parels voor de Zwijnen is een show over het nieuwe ouder worden. Een show vol sexy, rebelse, vrolijke, chagrijnige en brave ouderen. Over oppasopa’s die liever een cruise maken en over ouderen die nog steeds op de barricaden staan.

Over tapdansende en schrijvende ouderen die de sterren van de hemel zingen. Er is livemuziek van de NMZP-Huisband, met onder andere Clous van Mechelen en Kim Soepnel. En er is een speciaal opgericht NMZP-Koor van twintig bijzondere mensen van 60 t/m 93 jaar.

Het is een ware instuif van grijs talent met beroemde en minder beroemde artiesten, veel dansen, interviews en heerlijke ‘sing alongs’. Geen nostalgie, maar met beide benen (én rollator) in het heden.?Parels voor de Zwijnen staat met ‘De Niet-Meer-Zo-Piep-Show’ op zondag 1 mei om 15 uur in de Grote Zaal in Schouwburg De Meerse.

In deze vrolijke, ontroerende en hilarische show, delen de niet-meer-zo-piep sterren hun ervaringen met het ouder worden. Gasten zijn bijvoorbeeld Bram van der Vlugt en de 89-jarige kakelverse superster Mijntje van der Meulen.

Mijntje maakte, dankzij haar rol in de ‘NMZP-Show’ onlangs haar TV debuut bij het TV programma ‘Man Bijt Hond’. De show wordt gepresenteerd door actrice Mouna Goeman Borgesius, bij het grote publiek bekend door de rol van Zus in ‘Toen was geluk heel gewoon’. ,,De show doet denken aan Wim T. Schippers (...) een ode aan de kracht, kwetsbaarheid, schoonheid en verbondenheid van ouderen.’’ (Het Parool).?

Parels maakt theater over mensen zoals we die tegenkomen op straat of op de markt. Het gezelschap heeft de afgelopen jaren een unieke stijl en expertise opgebouwd in het samenbrengen van professionele spelers en amateurs op het toneel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie