Een Week vol verrassingen tijdens WAK

Cultuur

HAARLEMMERMEER - Het programma voor de Week van de Amateurkunst, dit jaar voor het eerst in Haarlemmermeer, is bekend. Verschillende individuen en amateurverenigingen hebben zich aangemeld om in de week van 14 mei tot en met 21 mei een optreden, expositie, open repetitie of workshop te organiseren.

Er is van alles te beleven in de hele Haarlemmermeer. Zo kan er op 14 mei en 21 mei ontbeten worden bij Pier K, voorafgaand aan de opening en afsluiting van de ‘WAK’. Tijdens het ontbijt verzorgt een speciaal samengesteld koor de muzikale begeleiding en zijn er de rest van de dag allerlei workshops te volgen tijdens de Open Dag van Pier K Nieuw-Vennep. Voor de allerkleinsten biedt de bibliotheek het podium voor een workshop Peutertheater.

Op zondagmiddag kan het gehele gezin een frisse neus halen tijdens de kunstroute, een culturele wandeling met Jan Rijpkema door de omgeving in Haarlemmermeer. Na een inleiding over de Haarlemmermeerse Spoorlijnen 1912 en de Stelling van Amsterdam, gaat de wandeling via de molen naar Fort Hoofddorp langs voormalig Station Hoofddorp van start. De eindbestemming is Restaurant Mes & Vork. Hier wacht een spetterend optreden voor de wandelaars. Tijdens de wandeling wordt een toelichting gegeven op de historie van de verschillende monumentale hoogtepunten.

De liefhebbers van zang kunnen op verschillende open repetities terecht om te ontdekken hoe het is om samen te zingen. Gospelkoor BeHere is één van de koren die haar repetitie open heeft gesteld. Voor de minder actieve kunstliefhebber zijn er ook verschillende exposities en optredens bij te wonen. Zo vindt niet alleen het blaasorkestenfestival dit jaar tijdens de Week van de Amateurkunst plaats, ook treden bands als SAM-X, JFK’s Musictroopers en Ravolva een op. En wie benieuwd is naar de beelden van Lies de Bok, is tijdens de Week van de Amateurkunst welkom om de expositie bij haar thuis in Rijsenhout te bezoeken.

Het hele programma staat op www.pier-k.nl/WAK en in het programmaboekje bij de Informatiebalie van Pier K.

advertentie
advertentie