MeerLive sluit zondag 10 juli muziekfeest af met Nederlandse artiesten

Cultuur

Het muziekfeest start om 13 uur en zal naar verwachting duren tot ongeveer 19 uur. In die tussentijd treedt minimaal Wolter Kroes op. Er is geen editie in de rijke historie van het vierdaagse gratis toegankelijke muziekfeest dat zijn naam niet genoemd werd.

Zondag staan Ronald, Armand Fuchs, Wesley en Wolter Kroes op het podium HOOFDDORP - De zondag van MeerLive is traditioneel voor de Nederlandse artiesten. Tijdens de Amsterdamse middag is er alle ruimte om mee te zingen en te dansen met de artiesten. Dit jaar zijn dat onder meer Ronald, Armand Fuchs, Dario, Robin Moojen, Kevin, Johnny Romein, Wesley en Wolter Kroes.

Voor velen is Wolter natuurlijk de man van ‘Viva Hollandia’, dat hij al weer enige jaren geleden zong tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. Maar in deze maand verschijnt zijn nieuwe single ‘Laat de Zomer in je Hart’ en die zal dus ook zeker op het Hoofddorpse Doctor van der Zeeplein te horen zijn.

Kevin Florijn (zie foto) staat al jaren hoog in de favorietenlijst van velen en vandaar dat hij al weer voor de vierde keer op MeerLive staat. Eerder nam hij de single met de dubbele a-kant: ‘Geef me je hand’ en ‘Angelina’. Die nummers waren goed voor een notering in de Mega Top 100, waarna alles in een stroomversnelling terecht kwam.

Een andere vaste MeerLive-waarde is John van de Ree die al weer vele jaren optreedt onder zijn artiestennaam Johnny Romein. De zanger van hitnummers als ‘Je hebt me belazerd’ en ‘Alie-mentatie’. Een man, die zich liet inspireren door Elvis en van wie de sound en de nummers veel gelijkenis vertonen met het repertoire van André Hazes. Johnny is ook de zanger van ‘De ruit is d’r uit’ en ‘De Vrolijke Koster’ waarmee door iedereen altijd flink meegezongen wordt.

Armand Fuchs beter bekend als De Zingende Fietsenmaker komt van oorsprong uit Eindhoven maar woont al weer de nodige tijd in Zwanenburg. Hij loopt nu al weer een jaar of zes mee in het muziekcircuit mee en is bekend om zijn stemgeluid dat volgens kenners veel weg heeft van dat van Tom Jones, Lou Rawls en Engelbert Humperdinck.

Voor Rick van der Kroon stond pas op latere leeftijd vast dat het geen technische opleiding werd maar een zangcarrière/entertainer. Zijn eerste optredens was in het Cafe van Peter Beense. Verder was Rick al eens te zien in de ‘Kaktusshow’. Maar gezelligheid staat ook voorop en daarom kenmerken zijn optreden zich door gezellige Nederlandse meezingers.

Robin Moojen werd tijdens zijn studie al eens benaderd om als zanger op te treden. In 2010 liet hij al horen dat dat een goede keus is geweest. Dit jaar gaat hij dat nog eens bevestigen.

advertentie