Tussen de 2000 en 2500 bezoekers bij eerste SportFair Haarlemmermeer

Cultuur

HOOFDDORP - De eerste SportFair op het sportpark Toolenburg heeft ruim 2.000 bezoekers getrokken. Volgens Addick Land (MeerSportief) lopen de schattingen zelfs uiteen van 2.000 en 2.500.

De bezoekersaantallen en positieve reacties van deelnemers en publiek ontlokten de organisatoren Bovelander & Bovelander, Sportservice Haarlemmermeer en Meersportief direct na afloop van de SportFair al tot de uitspraak: “Volgend jaar komt er weer een SportFair!’’

Al bij de opening, verzorgd door wethouder Michel Bezuijen en hoofdorganisator Floris Jan Bovelander van de Stichting SportFair, was het gezellig druk. De wethouder sprak zich direct al positief uit over SportFair, gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen Bovelander & Bovelander, sportservice Haarlemmermeer en Meersportief.

Na de openingshandeling werden de deelnemende sportverenigingen door Floris Jan Bovelander en Barbara de Loor aan het publiek voorgesteld. De laatste trok als voormalig wereldkampioen schaatsen veel belangstelling van de jeugd met haar energieke warming up. Daarna verzorgde De Loor nog een aantal goed bezochte skeelerclinics op de handbalvelden van Lotus.

De gehele dag liep het publiek in een gestage stroom het voormalig UNO-terrein op. Daar kon kennis gemaakt worden met de meest uiteenlopende sporten, zoals cricket , honkbal, speedminton, tennis, verschillende vechtsporten, zwangerschapsgym en dansen in allerlei soorten en vormen. Een speciale plaats was er voor het rolstoeldansen en g-voetbal.

Een andere sport die veel belangstelling trok was het duiken. Er ontstond zelfs een wachtlijst waardoor tot na sluitingstijd belangstellenden zich nog onderdompelden in het grote duikbassin waarin echte vissen rondzwommen.

Addick Land: “We bedanken alle verenigingen voor hun enorme inzet en de sponsoren voor hun steun om dit feest mogelijk te maken. De grote winnaar was natuurlijk het publiek.”

advertentie