Bijzonder concert met World Press foto’s in De Meerse

Cultuur

HOOFDDORP - ‘World Photo Concert’ is een bijzondere voorstelling waarbij prachtige foto’s uit o.a. de World Press Photo collectie op een spectaculaire wijze muzikaal tot leven worden gebracht. Het concert sleept de bezoeker mee in een illuster schouwspel van beeld en geluid. Vier topmuzikanten maken de foto’s spannender, levendiger, logischer en ontroerender door er muziek aan toe te voegen die de accenten benadrukt en de toeschouwer meeneemt naar de wereld waar ze vandaan komen.

Het multimedia spektakel voor muziek- en fotoliefhebbers! ‘World Photo Concert’ is op donderdag 5 januari om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Met: Hans Visser, ErnestoArrendell, IrenaFilippova en Arthur Bont. Hans Visser over de voorstelling: ,,De foto’s doen het werk in de voorstelling, die worden geprojecteerd op een groot scherm van vier bij zes meter. Indrukwekkend, want we willen de foto’s zo groot mogelijk laten zien! Als ik normaliter een liedje schrijf, moet ik werken aan de tekst en de akkoorden. Nu moet ik werken aan de tekst, de akkoorden en de beelden. En het waren er duizenden waaruit ik kon kiezen, veel daarvan zijn winnende platen van World Press fotografen.”

Over de hele wereld worden momenten vastgelegd. Kleurrijke straatfoto’s uit Midden-Amerika, confronterende zwart-wit foto’s uit Kaboel, de overwinning van Obama, sportmomenten van de Olympische Spelen. De foto’s vormen een collectief geheugen van mensen en tonen emoties van vreugde en geluk, maar ook van woede en angst. Oorlogen, armoede, natuurrampen, klimaatveranderingen, allemaal gevolgen van het handelen van mensen.

Donderdag 5 januari om 20.30 uur in de Kleine zaal www.demeerse.com
advertentie