Watervrienden blikken terug op geslaagd feestjaar

29 december 2011 om 00:00 Cultuur

Jenny en Aart van Dasselaar zijn daar best trots op dat dat nog steeds zo is. Beiden stonden aan de basis van Watervrienden Hoofddorp en hebben de afgelopen jaren heel wat zwemmers en zwemdiploma’s voorbij zien komen. Echte zwemmers, volgens Jenny en Aart, “want bij de Watervrienden is zwemmen meer dan alleen de slagen kennen en kunnen. Je moet bijvoorbeeld ook langere afstanden kunnen zwemmen.”

'Wij geven al 40 jaar zwemles: betaalbaar en aan iedereen’ HOOFDDORP - Het begon allemaal in 1971, om precies te zijn op 21 januari, omdat in Hoofddorp het eerste overdekte zwembad van Haarlemmermeer werd gebouwd: het Aldert van der Zwaardbad, als vervanger van het dr. Nanningabad. Nu, 40 jaar later, biedt de zwemvereniging in Het Spectrum een rijk scala aan zwemactiviteiten. Met als belangrijkste doelstelling: behoeden van verdrinken middels het geven van zwemles.

Zo denken over zwemmen is, volgens de zwemliefhebbers, echt ‘een ding’ van de Watervrienden. Net zoals de uitgangspunten betaalbaar en voor iedereen. “Al 40 jaar wordt bij ons niemand betaald. En dat betekent dat de contributie voor iedereen betaalbaar kan blijven. Wat ook typisch iets is voor Watervrienden: iedereen kan meedoen. Jong of oud, man of vrouw, een snelle leerling of iemand die wat extra aandacht nodig heeft - we sluiten niemand uit.”

Die basisgedachten gelden voor alle onderdelen: voorbereidend zwemmen (vanaf 3,5 jaar), diplomazwemmen, zwemvaardigheidslessen, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, onderwaterhockey en volwassenzwemmen.

“Het ledental zit al jaren tussen de 350 en 400. Groter willen we ook niet worden. Nu is het nog overzichtelijk en heel veel leden kennen elkaar. Dat is ook typisch Watervrienden. Wie eenmaal lid is, blijft het ook. Er zijn zo’n 120 leden die al tien jaar of langer lid zijn. Dat zegt toch wel iets over de sfeer.” Die wordt, volgens Aart, mede bepaald door de activiteiten er om heen. Denk aan een zwemkamp of een sinterklaasfeest.

Beiden, ruim in de zeventig, kijken net als veel andere Watervrienden, terug op een geslaagd jubileumjaar dat volgens hen nog een klein vervolg krijgt. Een kortingsactie waarover meer informatie gegeven wordt op www.watervriendenhoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie