Ons Genoegen speelt 'Nonnen over de vloer'

22 maart 2013 om 00:00 Cultuur

BEINSDORP - Toneelvereniging Ons Genoegen speelt dit voorjaar het blijspel 'Nonnen over de vloer' in dorpshuis 't Eiland. Het blijspel is geschreven door Gerrit Voskes. Op 12 en 13 april wordt de productie opgevoerd, het doek gaat om 20 uur op en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn reeds te reserveren via www.onsgenoegen.biz.

Het verhaal speelt zich af in het plattelandshotel 'het Reekalfje' waar een aantal kleurrijke gasten onder dak vinden. Zo zijn er de gezusters Trip, door de notaris uitgenodigd om een erfeniszaak af te wikkelen. Nu is Marietje Trip niet bepaald moeders mooiste. En Cecilia Trip heeft een paar jaar geleden haar wereldse kleding geruild voor het habijt van de Zusters der Liefde. Als Cecilia voorstelt om voor een weekend van kleding te ruilen, stemt Marietje hier mee in. Maar onder één voorwaarde: als zij maar niet de gelofte van kuisheid hoeft af te leggen.

Dan logeren er de ouders van Antoon (Toontje) Greppel. Hij wil zijn ouders bewijzen dat hij best in staat is om de stee een weekend alleen te runnen. Zijn moeder stemt hier mee in als ze maar een kamer krijgt met uitzicht op hun boerderij. En dan is er nog een zekere Harry Hazepeper. Hij zegt student te zijn maar hij vindt toch een aantal andere zaken belangrijker. Niettemin doet hij verwoede pogingen om de paringsroep van de 'wilde wippert' op de band vast te leggen. Maar hij raakt hopeloos verstrikt tussen zijn liefde voor Cecilia Trip en Betsie Blom.

Maar ook hiervoor heeft Dolf, de eigenaar van 'het Reekalfje' in de vorm van een Reekalfje speciaal' wel een oplossing.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie