Tachtig jarige Thijs Postma exposeert

16 september 2013 om 00:00 Cultuur

HAARLEMMERMEER - In het Historisch Museum Haarlemmermeer is vanaf vrijdag 20 september de expositie 'Thijs Postma 80 jaar' te bezichtigen. De 80-jarige Hoofddorper Thijs Postma is internationaal bekend als luchtvaart-schilder. Postma maakte hele generaties enthousiast voor de luchtvaart met zijn schilderijen, illustraties, boeken, luchtvaarttijdschriften, artikelen en foto's.

Op deze bijzondere expositie laat hij landschappen in Haarlemmermeer zien en expressief en emotioneel werk dat hij nog niet eerder exposeerde. Uiteraard toont hij ook luchtvaartschilderijen waarmee hij internationale bekendheid verwierf.

Postma mag dan de leeftijd der sterken hebben bereikt, maar hij piekert er niet over om rustig aan te gaan doen... "Daar heb ik geen tijd voor. Ik barst van de energie en ik zit vol plannen. Er is nog zoveel te doen, dat ik altijd tijd te kort kom."

Hij schildert dagelijks. En zijn omvangrijke fotowerk en maandelijkse bijdragen aan het luchtvaartmaandblad 'Piloot & Vliegtuig, weerhouden de 80-jarige Postma er niet van om een paar keer per week 10 km kano te varen en tussendoor aan zijn conditie te werken. "Je moet goed voor je lichaam zorgen, vooral als je ouder wordt en je moet je geest scherp houden met nieuwe uitdagingen. zegt Postma."

De tentoonstelling is te zien van 20 september tot 13 januari 2014.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie