Herleef de jaren 70 met de muziek van Neil Diamond

20 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Het is ineens weer 1972. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan wanneer Neil Diamond op het podium zijn legendarisch hits 'Sweet Caroline', 'Song Sung Blue' en 'I'm a believer' zingt. Het publiek raakt buiten zinnen van enthousiasme. De illusie is compleet. Want het is niet Neil Diamond zelf die hier op het podium staat. Het is zijn evenbeeld, de Canadese performer Bobby Bruce, alias Nearly Neil, die al meer dan tien jaar uitgedost in een paarsrood glitterhemd zijn publiek in vervoering brengt als de perfecte Neil Diamond vertolker. Zelfs in ons huidige tijdsbeeld is Neil Diamond nog mateloos populair. In de Top 2000 van 2012 waren maar liefst 10 Diamond-hits te vinden! Nearly Neil & The Solitary Band staan met 'The Best Tribute Since Neil Diamond' op maandag 7 oktober in de grote zaal van De Meerse, aanvang 20.15 uur.

Na zijn eerdere concert in 2011 is Bobby Bruce met zijn Neil Diamond tribute dit seizoen terug in De Meerse. Nearly Neil en zijn Solitary Band trekken volle zalen in Noord-Amerika (onder andere in Las Vegas als onderdeel van 'Legends in Concert'), Australië en Zuidoost Azië. Hij bespeelt theaterzalen, casino's en voetbalstadions. Deze optredens leverde hem in 2006 de titel 'Entertainer of the Year' op tijdens de Pacific National Exhibition in Vancouver.

Ook de pers is razend enthousiast. Dagblad Tubantia schreef: ,,Wie haar of zijn ogen sloot hoorde Neil Diamond in zijn beste jaren''. ,,Wow, deze man kan zingen,'' schreef de Australische pers. ,,Krachtig, kreunend of zoetgevooisd, hij kan het allemaal. Alles is bovendien perfect getimed en de aankleding is geweldig - een fantastisch optreden.'' En: ,,Nearly Neil Bobby Bruce is niet de eerste de beste. Hij weet niet alleen de grote Neil Diamond perfect na te volgen, hij mengt er een aangename dosis eigen lef en stijl bij, in een combinatie die zo handig en ontwapend is, dat de zaal zo ongeveer werd afgebroken.'' Net als bij zijn eerste bezoek aan De Meerse zal zelfs de echt Neil Diamond fan aangenaam verrast zijn van Nearly Neil & The Solitary Tribute Band.

De Meerse grote zaal

Maandag 7 oktober - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie