Mary Davis jr. bij Meer Jazz Café

30 september 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In hotel restaurant De Beurs is op zondag 6 oktober weer het gratis toegankelijke concert in het Meer Jazz Café. Ditmaal beklimt Mary Davis Jr. het jazzcafé podium.

Van jongs af aan was zij al bezig met het opnemen van haar eigen stem op cassettebandjes. Op haar 13e ging Mary bij een gospelkoor; daar maakte zij pas echt kennis met de Amerikaanse zwarte gospelmuziek. Ze vond het heerlijk om als solist voor een publiek te zingen, om in de spotlights te staan. Uiteindelijk werd Mary Davis jr. aangenomen op de jazzopleiding aan het conservatorium in Amsterdam.

Mary Davis Jr. - haar muziek klinkt zoals haar naam: warm, soulful, zomers en een tikkeltje eigenwijs. Mary staat voor soul, Davis voor jazz. De Jr. voegde miss Davis herself, Marleen van Emmerik, hieraan toe en staat voor haar eigen ingrediënt dat de verschillende elementen bindt. Dit vormt een fijne mix waaruit liedjes ontstaan die blijven hangen en bijzonder grooven. Daarin is ook de invloed te horen van haar 'partner in crime', bassist Hugo den Oudsten. Samen schreven zij de nummers voor haar album 'New Day' dat op 3 mei 2012 in Nederland is verschenen,

Het entree is gratis. Restaurant Hotel De Beurs, Kruisweg 1007. Tijd: 15.30 - 18.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie