Virtuoze en energieke Amsterdam Klezmer Band met 'Benja, Gangsters & Entertainers' in De Meerse

4 oktober 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In het nieuwe programma 'Benja, gangsters & entertainers' musiceert de Amsterdam Klezmer Band alsof haar leven er van afhangt! Een mix van nieuwe composities en aanstekelijke classics theatraal vormgegeven door regisseur Dick Hauser, bekend van het legendarische Hauser Orkater. Inspiratiebron voor het nieuwe repertoire is het verhaal 'De Koning' van de Jiddische schrijver Isaac Babel. Het gaat over Benja, een boef van de bovenste plank uit het joodse maffia-milieu in de Russische havenstad Odessa tijdens de twintiger jaren van de vorige eeuw. De rode draad van het verhaal is: hoe de hartstocht uiteindelijk kan leiden tot grootse overwinningen. 'Benja' is te zien op zaterdag 26 oktober om 20.30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

De Amsterdam Klezmer Band staat ook in het buitenland bekend als een van de beste live bands van Nederland. Of ze nu op straat, in een chique schouwburg of in een popzaal staan: waar ze ook komen, gedanst en gefeest wordt er. Met haar oneindige energie en instrumentale virtuositeit, de weemoedige Russische teksten van zanger Alec Kopyt en Amsterdams-Jiddische raps vol grootstedelijke bravoure van gangmaker Job Chajes, trekt de Amsterdam Klezmer Band volle zalen en zet deze steevast op z'n kop.

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerde live-act die vandaag tot de wereldtop van de klezmer- en balkan muziekscene behoort. De 7-koppige formatie heeft een fervente aanhang in Nederland, Europa en ver daar buiten. Hun opzwepende concerten spreken een breed publiek van pop-, jazz- en world-liefhebbers aan. De pers beschrijft de band als ,,Opzwepend en ontroerend'', haar muziek ,,Uniek en herkenbaar, diep en gevarieerd''. Ook onder collega-muzikanten is de groep geliefd. Hun nummers worden regelmatig gecoverd en zijn gewild als remix-materiaal bij dj's.

Janfie van Strien: klarinet, Job Chajes: alt saxofoon, zang, Gijs Levelt: trompet, Joop van der Linden: trombone, percussie, Theo van Tol: accordeon, Jasper de Beer: contrabas,

Alec Kopyt: percussie, zang.

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 26 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie