Intiem theaterconcert van Petra Berger en Jan Vayne in De Meerse

4 oktober 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Een wereldzangeres en een pianovirtuoos samen op één podium. Dat kan alleen maar leiden tot een magische avond vol prachtige muziek. In dit theaterconcert bundelen Petra Berger en Jan Vayne op bijzondere wijze hun krachten. Beiden blinken zij uit in hun enorme muzikale veelzijdigheid en het vermogen om een gevoelige snaar te raken bij het publiek. Een intiem concert waarin persoonlijke verhalen de muziekstukken inleiden en de beleving ervan versterken. Herkenbaar repertoire uit verschillende genres wordt op eigenzinnige, humoristische en soms ontroerende wijze gebracht met als gemeenschappelijke deler dat het de luisteraar niet onberoerd zal laten. Petra Berger en Jan Vayne staan met 'Closer Than Ever' op woensdag 23 oktober in de grote zaal van De Meerse, aanvang 20.15 uur.

Petra's adembenemende sopraan en Jan's grenzeloze pianospel blijken elkaar perfect aan te vullen en te versterken. Twee solisten die elkaar niet in de weg zitten, maar elkaar juist de ruimte geven. In 2005 hebben de twee eerder samengewerkt en wisten ze hoge ogen te gooien met de programma's 'Van Bach tot Abba' en 'Dichtbij'. In 2008 werkte het duo samen aan hun akoestische album 'Crystal', waarvan er vele duizenden over de toonbank gingen. Na een aantal soloprogramma's vonden Petra en Jan het dit theaterseizoen weer tijd voor een gezamenlijk, nieuw programma. In 'Closer Than Ever' brengen zij een herkenbaar repertoire in een intieme setting.

Na de start van haar carrière in de musicalwereld brak Petra Berger in 2001 door als soliste. In haar muziek combineert zij op bijzondere wijze de wereld van de klassieke muziek en de popmuziek. Haar albums zijn bekroond met zowel goud als platina en ook in het buitenland heeft zij inmiddels voet aan de grond. Jan Vayne begon op vierjarige leeftijd met pianolessen en gaf zijn eerste concert toen hij tien jaar oud was. Zijn drang naar vrijheid is terug te horen in zijn muziek, helemaal wanneer hij de vaste gewoonten en muzikale dogma's loslaat en er op los improviseert. Theaterbezoekers worden steeds opnieuw verrast wanneer hij zijn improvisaties op pop- en zelfs klassieke muziek laat horen.

De Meerse grote zaal

Woensdag 23 oktober - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie