Kajakken tijdens triënnale

24 augustus 2017 om 00:00 Cultuur

HAARLEMMERMEER Het Podium voor Architectuur organiseert tijdens de Landschapstriënnale een uitgebreid programma.

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. De triënnale, van 1 tot en met 30 september in en rond Park21, benadrukt de waarden van het cultuurlandschap, maar ook de betrokkenheid van boeren en bestuurders. Ook in het programma van Podium voor Architectuur komen alle lagen van het landschap aan bod. Doordeweeks ligt het accent op professionals en vakpubliek. In het weekend is het aanbod gericht op alle leeftijden. De publieksdag van 2 september biedt een uitgebreid programma waaronder twee waterexcursies.

Met een kajak-excursie verkent Podium voor Architectuur de Haarlemmermeerse bodem. Wat is er aan te treffen op 4 meter onder NAP en hoe ziet de polder eruit vanaf maaiveldhoogte? Deze vragen komen aan bod tijdens een kajaktocht door de polder.

Een waterwandeling door de grachten van Kunstfort bij Vijfhuizen en het Fort bij Aalsmeer benadrukt het bekijken van het landschap vanuit een ander perspectief. Laag in het water, met voeten in de modder worden de zintuigen op scherp gezet. Met een wetsuit aan lopen de deelnemers een uur door de grachten op een plek waar erfgoed, natuur en cultuur op één plek samenkomen. Informatie verkrijgen en aanmelden kan via www.podiumarchitectuur.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie