Cinemeerse deze week: duik in de showbusiness

4 januari 2018 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP De kerstvakantie is het perfecte moment om een 'filmpje te pakken'. Cinemeerse neemt een duikje in het ontstaan van de showbusiness.

THE GREATEST SHOWMAN The Greatest Showmanis een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden.

De film is geïnspireerd door de ambitie en fantasie van P.T. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter een betoverend spektakel dat wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. De film is geregisseerd door nieuwkomer Michael Gracey en voorzien van de muziek van Oscar-winnaars Benj Pasek en Justin Paul 'La La Land'. Met Oscar-genomineerde Hugh Jackman in de hoofdrol. De overige rollen worden vertolkt door Zac Efron, Oscar-genomineerde Michelle Williams, Rebecca Ferguson en Zendaya. Regisseur van de biografische dramafilm is Michael Gracey. De film gaat donderdag 4 januari in première.

LADIESNIGHT Woensdag 7 februari organiseert Cinemeerse een LadiesNight met de voorpremière van Fifty Shades Freed. Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende tijden, 19.30 en 20.30 uur. Kaarten kosten 13,50 euro per persoon. Kortingen, acties en strippenkaarten zijn niet geldig voor deze voorstelling. De film: Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele in Fifty Shades Freed, gebaseerd op het derde boek (Vijftig Tinten Vrij) van de bestselling boekenreeks van E.L. James. Het nieuwste deel gaat verder waar de succesvolle films uit 2015 en 2017 ophielden. De cast bestaat verder uit onder anderen Eric Johnson, Eloise Mumford en Rita Ora. Het scenario is geschreven door Niall Leonard. Fifty Shades Freed is vanaf woensdag 7 februari overal te zien in de bioscoop. Regisseur is James Foley.

Foto: P.T. Barnum was een visionair. Foto: pr

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie