Wethouder Mariëtte Sedee kwam de gemeentelijke eremedaille in goud en oorkonde overhandigen.
Wethouder Mariëtte Sedee kwam de gemeentelijke eremedaille in goud en oorkonde overhandigen. Trudy Witteman / BDU

Goud voor 100-jarige wielerclub De Bataaf

26 maart 2023 om 08:01 Historie

ZWANENBURG “De Bataaf honderd jaar, steeds met de tijd meegegaan en met sport en bewegen hoog in het vaandel. Dat verdient een eerbetoon”, laat wethouder Mariëtte Sedee weten. Om vervolgens aan voorzitter Wijte Haaijer de gemeentelijke eremedaille in goud en oorkonde te overhandigen.

Het is deze zaterdag druk en gezellig in het fraaie clubhuis van de jarige Bataaf. Omringd door vitrines en wanden vol foto’s, krantenknipsels, bekers en tal van andere relikwieën uit de rijke historie van de club, worden oude bekenden op de schouder geslagen en herinneringen opgehaald. Maar er zit een zwarte rand om het feest, laat voorzitter Wijte Haaijer weten. Hij komt met de boodschap dat 23 maart, twee dagen vóór het feest, Henk Koopmans is overleden. “Als lid, wielrenner en sponsor heeft Henk veel betekend voor de club en voor hem en alle andere leden die ons ontvallen zijn vraag ik jullie te gaan staan en één minuut stilte in acht te nemen.” Dat gebeurt en stil is echt stil. Een indrukwekkend saluut. 

Sportwethouder Sedee heeft van haar duik in de historie van de club veel werk gemaakt. En dus kan ze veel vertellen over de initiatiefnemers van de op 26 maart 1923 opgerichte Halfwegsche Sport Club De Bataaf, over de totstandkoming van de naam en over de vele iconen die de club heeft voortgebracht.

Later meer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie