Afbeelding
NieuwsFoto.nl

Politie lost schoten bij poging tot aanhouding autoinbreker

12 januari 2023 om 21:18 Inbraak

HOOFDDORP De politie is op zoek naar een vermeende autokraker die woensdag 12 januari rond 19.55 uur op de vlucht is geslagen, nadat de politie hem staande hield. Hierbij is de verdachte op meerdere agenten ingereden en heeft een agent twee waarschuwingsschoten gelost. De politie doet onderzoek en zoekt naar getuigen en camerabeelden.

Na een surveillance kwam de politie een auto op het spoor die mogelijk in verband wordt gebracht met meerdere autokraken in Hoofddorp. Het voertuig stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de IJweg. De bestuurder gaat er vandoor en er ontstaat een achtervolging naar de Kruisweg in de richting van het centrum, Burgemeester Pabstlaan, Broekemeerstraat en Noordmeerstraat. 

Op de hoek van de Noordermeerstraat en de Broekermeerstraat willen de agenten de bestuurder staande houden en het voertuig controleren. De bestuurder negeert stopteken, start het voertuig en rijdt met hoge snelheid weg. Hierbij wordt één agent meegesleurd en loopt één agent letsel op. Toen het voertuig op de vlucht sloeg heeft één van de agenten twee waarschuwingsschoten gelost op het voertuig om deze tot stoppen te manen. Dit lukte niet en het voertuig ging er opnieuw vandoor. Even later rijdt de bestuurder op hoge snelheid opnieuw in op een dienstvoertuig.

Het voertuig is enige tijd later aan de Landleeuw leeg aangetroffen. Een zoekslag met meerdere eenheden heeft helaas niet geleid tot een aanhouding. Er zijn aan de IJweg twee opengebroken auto’s aangetroffen. De politie onderzoekt of dit verband heeft met de gevluchte verdachte.

De agenten maken het naar omstandigheden goed, maar zijn aangeslagen door wat er is gebeurd.

Getuigenoproep
De verdachte reed in een grijs voertuig met blauwe deuren. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

- Man.
- Lichte huidskleur.
- Tussen de 20 en 35 jaar oud.
- Krullend haar tot zijn schouders, haren achter de oren weggestopt.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie