Dubbelslag Pupillen 1 Vennep Flyers tegen Sparks in Haarlem

21 september 2013 om 00:00 Lokaal nieuws

 De pupillen 1 van Vennep Flyers hebben tegen Sparks in Haarlem, tijdens de dubbel, laten zien steeds meer ingespeeld te raken.

Tijdens de 1e wedstrijd ging de slagploeg van meet af aan geconcentreerd aan het werk. Via een 2-honkslag van Quinten Duwel en honkslagen van Lesley Schiltman en Jeffrey van der Heide, werd een 2-0 voorsprong genomen.

Met de sterk pitchende Quinten Duwel op de heuvel wist Sparks in deze gelijkmakende inning slechts 1 maal te scoren, waardoor de stand werd teruggebracht tot 2-1 voor de Flyers. Onmiddellijk hierna kwam de slagploeg van Vennep Flyers pas echt los en zag kans om uit te lopen naar een 7-1 voorsprong.

Quinten Duwel gaf de slagploeg van de Sparks ook in deze laatste inning geen enkele kans om op de honken te komen, door de 1e 2 slagmensen met 3 slag naar de dugout te sturen. Hierop mocht Jeffrey van de Heide, de wedstrijd uitgooien. Hij deed dit uitstekend, waardoor Sparks niet verder kwam dan het scoren van 1 punt en dus tegen een 2-7 nederlaag opliep in deze wedstrijd.

De 2e wedstrijd met Jorrit Vermeulen als pitcher bij de Flyers begon voor Sparks ook niet best. Door goed pitcherwerk kwam Sparks niet tot scoren. Thomas Akkerman zorgde voor de beslissende uit via een mooie vangbal.

Vennep Flyers in de "winning mood" nam via een 2-honkslag van Jorrit Vermeulen en een honkslag van Noah Hooi een 2-0 voorsprong. Hierop vond Sparks het tijd om iets terug te doen en via enkele honkslagen werd de achterstand teruggebracht tot 2-1.

De nieuwe pitcher van Sparks gaf hierna zijn visitekaartje af en met hulp van zijn veld, hield hij de Flyers zonder te scoren aan de kant. De slagploeg van Sparks voelde dat er een kans op de overwinning was en via enkele honkslagen en geraakt werpen, werd de achterstand omgezet in een 2-3 voorsprong.

In de beslissende gelijkmakende inning zette Vennep Flyers alle zeilen bij om alsnog de overwinning mee naar Nieuw Vennep te kunnen nemen. Via een 3-honkslag van Sven van Velzen en een honkslag van Noah Hooi, wist eerst Lesley Schiltman de partijen op gelijke hoogte te brengen en vervolgens zorgde Sven van Velzen voor de 4e en beslissende punt. Hierdoor nam Vennep Flyers door de 7-2 en 4-3 overwinningen de 4 punten mee naar Nieuw Vennep.

Komende zaterdag, 28 september, aanvang 15.00 uur, speelt Vennep Flyers aan de Oosterdreef te Nieuw Vennep de thuiswedstrijd tegen Pioniers uit Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie