Waterwolftunnel afgesloten voor onderhoud

7 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER - De Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer is in de nacht van 11 op 12 juli afgesloten voor verkeer. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van geplande onderhoudswerkzaamheden. Verkeer op de nieuwe N201 wordt deels omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Vanwege de geplande onderhoudswerkzaamheden aan de Waterwolftunnel, is de tunnel afgesloten van vrijdag 11 juli (21.00 uur) tot zaterdag 12 juli (06.00 uur). Door de afsluiting kan het verkeer geen gebruik maken van de N201 tussen de Legmeerdijk Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg Haarlemmermeer. Met behulp van borden worden de omleidingsroutes aangegeven.

Om de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de tunnel regelmatig onderhouden wordt. Dit onderhoud vindt deels plaats terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar dient de tunnel echter afgesloten te worden om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te kunnen garanderen en te zorgen voor een snel verloop van de onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden zijn niet alleen voor preventief onderhoud, zoals het wassen van de tunnelwanden en het reinigen van de wegmarkeringen, maar ook voor inspecties en testen, zoals controles op veiligheidsmiddelen. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen worden de onderhoudswerkzaamheden in de nacht uitgevoerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie