Gemeente onderzoekt toekomst Oude Raadhuis

3 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De gemeente onderzoekt of het Oude Raadhuis in Hoofddorp in de toekomst een theater kan blijven. Dat heeft cultuurwethouder Derk Reneman dinsdag gezegd tijdens de wekelijkse ontmoeting met de pers.

,,Ik zeg dus niet dat het Oude Raadhuis in de toekomst geen theater blijft, maar ik zeg ook niet dat dit wel zo is. We onderzoeken wat het beste is", aldus de wethouder. Hij kon geen termijn noemen waarop er besluiten worden genomen.

Voor de zomervakantie trok het college van burgemeester en wethouders een vergunning in om een restaurant in het Oude Raadhuis te beginnen en de tuin uit te breiden met een groot terras. Omwonenden waren in verzet gekomen tegen de plannen. Ze zijn bang voor overlast.

Volgens Reneman is intrekking van de vergunning voor restaurant en terras vooral een technische kwestie. Er wordt nu gestudeerd op een alternatief.

De gemeente is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor de horeca in het Oude Raadhuis. Schouwburg De Meerse, die de horeca tot eind vorig jaar deed, verzorgt nog wel de theatervoorstellingen in het Oude Raadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie