Bootcamp speciaal voor kids en tieners

Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP - Steeds meer mensen ontdekken bootcamp, een outdoor sport waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke omgeving. Vanaf deze week kunnen ook kinderen en tieners voor het eerst in Nieuw-Vennep deelnemen aan een bootcamp bestaande uit een aantal lessen die speciaal voor hen is ontwikkeld.

Irene Winters (13): "Mijn moeder deed al aan bootcamp. Het leek mij ook wel wat om lekker buiten bezig te zijn met leeftijdsgenoten en het is ook heel afwisselend. Krachttraining met autobanden, zandzakken, touwen en stokken. En ook rennen en springen."

Irene deed mee aan een try-out met nog een aantal tieners. Voormalig Olympisch zwemster Manon van der Meer van LIV&JOY-personal training begeleidde hen. "Er werd me zo vaak gevraagd door mensen om me heen of ik iets voor tieners kon organiseren, dat ik uiteindelijk heb besloten om het te doen. Het lichaam van kinderen en tieners is nog volop in ontwikkeling. Het is van belang om daarmee rekening te houden bij een bootcamp-programma."

Ze vervolgt: "Mijn werkterrein strekt zich uit van het schoolplein van de Sarabande, de skatebaan naar de Calatrava brug, langs de sportvelden. Deze groene omgeving leent zich uitstekend voor een bootcamp. In het programma maak ik gebruik van de bankjes, trappen, speeltoestellen, bomen, bruggen en ook heuvels, die hier allemaal aanwezig zijn. Tijdens een les wordt in een groepje spelenderwijs gewerkt aan het versterken van de spieren, vaardigheid, lenigheid en conditie. En ik geef tussendoor ook informatie over voeding."

Op handen en voeten

Patrick de Bruin (12) doet aan hockey. "Het zijn vaak dezelfde oefeningen. Ik wil graag meer afwisseling als aanvulling op mijn trainingen. Daarom gaf ik me op voor een try-out. Ik ben nu van plan om op woensdagmiddag voortaan altijd mee te doen aan bootcamp en daarna door te gaan naar de hockey-training. Dan zal ik vast een topconditie krijgen! Het leuke aan bootcamp is dat het buiten is en je soms echt vies wordt. Je werkt veel samen, maar doet ook individuele oefeningen. Bearcrawl (op handen en voeten de heuvel op) en kruiwagen lopen. Het is uitdagend maar je hoeft echt niet supersportief te zijn. Je kunt meedoen op je eigen niveau. En je wordt ook echt gemotiveerd. "

Kinderen en tieners die houden van uitdaging en denken dat bootcamp iets voor hen is, kunnen zich voortaan onder professionele begeleiding uitleven aan de Noordrand. Weer of geen weer. Van der Meer start vanaf deze week op woensdagmiddag met een totale work-out voor drie verschillende leeftijdsgroepen: kinderen van 7 tot 9 jaar, 9 tot 12 jaar en tieners. Het bootcamp-programma bestaat uit een reeks van vier lessen, omdat veel kinderen en tieners in de Haarlemmermeer ook nog andere sporten beoefenen. Voor meer informatie: www.livjoy.nl.

advertentie
advertentie