Martin Schröder plant appelboom in Plesmanhoek

25 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Luchtvaartpionier Martin Schröder plant komende zaterdag een appelboom in het Smulbos in recreatiegebied Plesmanhoek. Het is de laatste boom van een omvangrijk project van de vijf Lions Clubs die in Haarlemmermeer actief zijn.

Een aantal jaren al zijn de Lions bezig om middels de aanplant van fruitbomen en bessenstruiken in de Plesmanhoek een heus smulbos te realiseren waar de bezoekers vrij de vruchten (van) kunnen plukken. Het gebied is aangekocht door Stichting Mainport en Groen en is aangelegd als compensatie voor de uitbreiding van Schiphol. De naam verwijst naar een van de grondleggers van de Nederlandse luchtvaartsector. Behalve Albert Plesman kan ook Martin Schröder een pionier genoemd worden. Hij begon in 1958 Martin's Air Charter, het latere Martinair, en ging de concurrentie aan met KLM.

Komende zaterdag planten de Lions opnieuw een groot aantal fruitbomen. De laatste boom bewaren ze voor Martin Schröder die rond 12 uur een appelboom van het ras Ecolette aan de grond zal toevertrouwen.

De Plesmanhoek ligt noordelijk van de Geniedijk tussen de Drie Merenweg en de IJweg. Via deze weg is het gebied per auto bereikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie