Cine Concert brengt Elvis Presley in Duycker

Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Na een succesvolle eerste editie vindt op donderdag 8 januari de volgende editie van Cine Concert plaats in de kleine zaal van Duycker. Tijdens deze avond wordt een concert van Elvis Presley, "That's the way it is" (1970), op groot scherm vertoond. De bezoekers beleven dit concert staand, van dichtbij net als een echt concert. Kaarten zijn €8,50 incl. in de vvk en het concert begint om 20.30.

Elvis zou op 8 januari jarig zijn geworden. Elvis Presley werd en wordt ook wel the king of rock and roll genoemd. Hij werd geboren op 8 januari 1935, en overleed op 16 augustus 1977. Hij heeft 23 jaar gezongen, daarin maakte hij 134 liedjes.

Hij begon als vrachtwagenchauffeur. In 1953 neemt hij als cadeautje voor zijn moeders verjaardag een eigen plaat op. studio-eigenaar Sam Phillips is dermate onder de indruk van Elvis' stem en verschijning, dat hij hem een platencontract aanbiedt. Samen met de gitaristen Scotty Moore en Bill Black neemt Elvis een rauwe 'Western' versie op van de zwarte bluesklassieker ´That's All Right (Mama)´.

De single ´That's All Right´ wordt een plaatselijke 'rockabilly' hit. De populariteit van Elvis stijgt razendsnel, waarna hij een platen contract bij RCA Records aangeboden krijgt. Vervolgens wordt de single ´Heartbreak Hotel´ uitgebracht die een gigantische wereldhit wordt. Het is de eerste uit een schijnbaar onuitputtelijke reeks van hits, waaronder onvergetelijke successen die Elvis Presley tot een absolute wereldster maken.

Amsterdam BeatClub organiseert in samenwerking met Podium Duycker in Hoofddorp deze nieuwe serie uitgaansavonden voor de liefhebber van vintage muziek. Vanaf donderdag 6 november worden elke eerste donderdag van de maand, op groot scherm en met perfect geluid, de beste concertregistraties van weleer vertoond. Een avond waarbij film en de liefde voor muziek hand in hand gaan.

Zie tevens www.duycker.nl.

advertentie