Met de boswachter op zoek naar de bosuil

30 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER - Een boswandeling in de nacht is een bijzondere ervaring. Vooral als de bosuilen roepen. Beleef het op 6 januari van 19 tot 20 uur op de buitenplaats Leyduin. Startpunt is het parkeerterrein aan de Manpadslaan in Vogelenzang..

Bosuilen zijn echte nachtvogels. Overdag zitten ze wat te dutten, maar als de avond valt worden ze actief. In het donker vliegen ze behendig tussen de bomen. Een spoortje maanlicht is genoeg om muizen en andere prooien te vangen. Ook hun uitstekende gehoor helpt ze op weg tijdens het jagen. Ze beginnen al in februari met broeden. Om de plek waar ze willen broeden af te bakenen laten ze af en toe hun spookachtige roep horen. Soms beantwoordt het vrouwtje die met een ijselijke kreet.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl. Voor bijzonderheden, bel (088) 006 44 55 (tijdens kantooruren). De kosten bedragen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen tot 12 € 2,-, Verrzamelen op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie