Onafhankelijk Liberaal: nieuw raadhuis in Nieuw-Vennep

18 maart 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Als er besloten wordt een nieuw raadhuis te bouwen dan kiest de fractie van Onafhankelijk Liberaal (OL) in de gemeenteraad voor Nieuw-Vennep in plaats van Hoofddorp. Volgens de nieuwe partij ligt er nog een geschikt terrein braak in het centrum van het dorp en kan daar heel goed een gemeentehuis komen. De gemeenteraad praat donderdagavond over de plannen voor een ingrijpende verbouwing van het bestaande raadhuis.

Onafhankelijk Liberaal zet grote vraagtekens bij de kosten voor die operatie. De partij kiest voor nieuwbouw in de Vennep. De fractie vraagt zich af de gemeente met haar onderkomen op de huidige A-locatie in Hoofddorp blijft zitten.

OL stelt dat een nieuw gemeentehuis een 'boost' is voor Nieuw-Vennep. Het is goed bereikbaar, bespaart overbruggende huisvesting en je kunt in een keer verhuizen. De huidige locatie in Hoofddorp kan worden verkocht worden. En brengt vast meer op dan de aankoopkosten van de gronden in Nieuw-Vennep. Kortom, alleen maar win-win, vindt de fractie.

Onafhankelijk Liberaal heeft veel twijfels over de kosten van de nu voorliggende plannen. Ze stelt dat de door het college genoemde bedragen extreem hoog zijn en een veel grondiger onderbouwing verdienen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie