Afbeelding
Foto: Henriet Vink/BDU

Proef met cameratoezicht in Hoofddorp-centrum

8 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Binnenkort start in het winkelcentrum van Hoofddorp een proef met cameratoezicht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geschreven in een brief aan de gemeenteraad. Ook het bedrijventerrein in Lijnden krijgt een proef met bewakingscamera's.

Cameratoezicht is niet meer weg te denken in de strijd tegen criminaliteit en overlast. Zo zijn camera's al langer een uitstekend wapen tegen overlast bij bushaltes van R-Net. De gemeente wil de mogelijkheden voor cameratoezicht daarom graag uitbreiden. In overleg met ondernemersorganisaties en winkeliers is in dat verband vooral gekozen voor winkelgebieden en bedrijventerreinen.

Op dit moment vindt al op veel plaatsen cameratoezicht plaats. Het college wil graag bij die initiatieven aansluiten. Burgemeester Theo Weterings zei in de gemeenteraad dat hij graag de randen van de wet wil opzoeken als het om cameratoezicht gaat.

In de brief aan de gemeenteraad staat dat de gemeente ook de privacy van de burgers nadrukkelijk in het oog wil houden. Bij cameratoezicht is die privacy nadrukkelijk in het geding. Volgens B en W moet de schending van de privacy zoveel mogelijk worden beperkt.

De twee nieuwe proeven met bewakingscamera's worden begin 2017 geëvalueerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie