'Fietsers en voetgangers moeten voorrang hebben op oversteekplaats'

27 juli 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Fietsers en voetgangers moeten ten alle tijde voorrang hebben op oversteekplaatsen. Dat stelt de fractie van Een Haarlemmermeer in reactie op een adviesrapport over de verkeersveiligheid in de gemeente.

Volgens Een Haarlemmermeer heeft het betrokken adviesbureau geadviseerd om 'alle fiets- en voetgangersoversteekplaatsen op de Waddenweg uit de voorrang te halen'. Met zo'n maatregel zouden fietsers en voetgangers zelf weer verantwoordelijk worden gemaakt voor een veilige oversteek.

Fractievoorzitter Hans Spijker van Een Haarlemmermeer stelt in een brief aan het college van B en W en de gemeenteraad het volkomen oneens te zijn met het advies van het externe bureau. "Als de gemeente dit advies zou opvolgen dan nemen wij onze kinderen in de openbare buitenruimte niet meer in bescherming, maar laten wij ze onnodige risico's nemen", zo schrijft Hans Spijker.

Volgens Een Haarlemmermeer moeten fietsers en voetgangers altijd voorrang hebben op snelverkeer. Dat geeft duidelijkheid en daar moet daarom niet van worden afgeweken. De fractie stelt dat de discussie niet alleen op de Waddenweg en de Deltaweg speelt, maar ook op de Fanny Blankers-Koenweg in Hoofddorp. "De basisprincipes van veilig verkeer zijn gelijksoortigheid in vormgeving en eenduidigheid in regelgeving", zo stelt fractievoorzitter Spijker.

Een Haarlemmermeer is benieuwd hoe het college en de andere fracties in de gemeenteraad hier tegenaan kijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie