Forza!: Oude Raadhuis mag niet worden verkocht

15 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

De fractie van Forza! Haarlemmermeer is geschrokken van de mededeling dat het college het Oude Raadhuis in Hoofddorp wil gaan verkopen. Forza! is tegen de verkoop van het Oude Raadhuis. Forza! sluit zich daarmee aan bij de vele prominenten die zich al tegen de verkoop van het Raadhuis hebben uitgesproken.

Het college wil het Oude Raadhuis waar nu theater- en filmvoorstellingen plaatsvinden gaan verkopen omdat het geen taak van de gemeente is om gebouwen in bezit te hebben. De fractie van Forza! vindt dit een vreemde reden en denkt dat het college geld nodig heeft voor de bouw van een nieuw raadhuis, maar dit niet hardop durft uit te spreken.

Forza! raadslid Michel van Dijk: "Dit is doodzonde, het Oude raadhuis is niet alleen een broedplaats voor cabarettalent, maar ook een van de weinige cultuurhistorische gebouwen in onze gemeente. Het is een Rijksmonument dat van grote betekenis is, zowel nu als in het verleden. Daar moeten we zuinig op zijn. De verkoop betekent vrijwel zeker dat de publieke functie zal verdwijnen. Ik moet er niet aan denken dat het Oude Raadhuis omgetoverd wordt tot bijvoorbeeld een notariskantoor".

De gemeenteraad zal op 1 oktober met het college en elkaar in debat gaan over de verkoop van het Oude Raadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie