'Ganzenpoep gevaarlijk voor fietsers in Toolenburg'

9 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De grote hoeveelheden ganzenpoep op de fietspaden langs de Reina Prinsen Geerlingsdreef in de wijk Toolenburg in Hoofddorp zijn gevaarlijk voor fietsers. Met die klacht kwam fractievoorzitter Anneke van der Helm van de CDVP vorige week tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

Volgens Van der Helm is de groep ganzen eerder verplaatst naar de huidige plek in Toolenburg na klachten van een bewoner van de Haya van Somerensingel. Op de nieuwe locatie zouden de ganzen echter opnieuw voor overlast zorgen. De poep van de beesten vormt volgens het raadslid niet alleen een gevaar voor fietsers maar ook voor rolstoelgebruikers. Zij bepleitte maatregelen.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Beheer en Onderhoud bleek niet op de hoogte van de nieuwe klachten over de ganzen. Zij wist ook niet goed wat ze met de vraag van Anneke van der Helm aan moest.

Haar collega Tom Horn schoot wethouder Steffens te hulp door te melden dat de klacht wordt onderzocht waarna de gemeenteraad op de hoogte wordt gesteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie