Hilarisch muzikaal cabaret van 'Enge Buren' in De Meerse

29 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Bestaat er zoiets als 'vrouwen-' en/of 'mannenmuziek'? Of is het zo dat ze geen ruk van elkaars muziek begrijpen? In hun nieuwe muzikale cabaretprogramma rocken de Buren als vanouds. Op anarchistische wijze worden acts, sketches en muzikale stijlen met elkaar verweven tot een zinderende show waarbij het publiek wordt meegezogen. Even weggerukt uit het gestructureerde leven waar alles aan elkaar hangt van regels. Gewoon het verstand op nul en meegaan in die 'Muzikale Rollercoaster' vol humor, energie en schwung; verrukkelijk! Zou het ze lukken om vrouwen en mannen massaal over te laten gaan in 'muzikaal omdenken'?! Riemen vast: Enge Buren rukt uit! Met: Pyr Tilma, Henk van der Weijden en Michiel Bos. 'Ruk!' is te zien op zaterdag 16 april om 20:30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

Enge Buren bestaat uit drie multi-instrumentalisten, die prachtig driestemmig zingen en uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan. Het publiek wordt meegenomen op een wonderbaarlijke reis door de (pop)muziek en beleeft samen met Enge Buren hilarische en soms ontroerende momenten. Naast humoristische nummers, staan er ook aangrijpende en 'scherpe' liedjes op hun repertoire. Kortom; een chaotische doch harmonieuze en zuivere explosie van tig liedjes, allemaal verwerkt tot een energieke, muzikale show. Voor jong en oud een feest der herkenning!

Enge Buren stond eerder al op festivals als Lowlands, Eurosonic en Zwarte Cross. Ze hebben meerdere prijzen gewonnen op het Internationale Rotterdams Straattheaterfestival en zijn een zeer gewaardeerde terugkerende act op het Oerol Festival. Hun grootste hit is hun persiflage op Eros Rammazzoti, (ik heb zo'n zin in een) "Pizza Calzone".

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 16 april - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Kaarten voor het 'Ruk!' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie