1 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

70-jarig huwelijk

Burgemeester Weterings bezoekt jubilerend echtpaar Malipaard - Olij

Op zondag 4 december bezoekt burgemeester Theo Weterings de heer Jan Malipaard geboren 10-09-1925 te Leimuiden en mevrouw Maria Malipaard - Olij geboren 05-07-1928 te Haarlemmermeer om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijksjubileum.

Datum: Zondag 4 december

Tijdstip: 10:30 uur

Locatie: Platanenlaan 6, 1161 EM Zwanenburg

Het echtpaar Malipaard heeft elkaar leren kennen op een dansavond in Halfweg in juni 1945. Dhr. Malipaard werkte toen als bewaker op het sectorpark voor politieke delinquenten. Hij kwam uit Leimuiden terwijl mevrouw een geboren Zwanenburgse is. In 1946 werd meneer Malipaard als dienstplichtige opgeroepen voor de 7 december divisie voor Nederlands-Indië. Hij werd echter op het nippertje afgekeurd. Mevrouw werkte in die tijd in de huishouding.

Meneer Malipaard begon zijn werkende leven als besteller en werd later hoofdbesteller bij de PTT. Dit was van 1954 tot 1988. Hierna ging hij in de VUT.

In 1988 sloeg het noodlot toe toen mevrouw Malipaard invalide werd door een val in de kelder. Haar man werd hierna mantelzorger. In september 2016 liep meneer Malipaard door een val een rugwervelbreuk op. Om deze reden hebben zij het grote feest ter ere van hun 70-jarig huwelijk uitgesteld tot het voorjaar van 2017.

Het echtpaar heeft een zoon en een dochter, 4 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Onder de mooie herinneringen uit hun lange huwelijk noemt het echtpaar de vele mooie reizen die ze gemaakt hebben. Zo zijn ze o.a. twee keer op familiebezoek in Canada geweest en genoten ze van veel vakanties in Europa. Het favoriete vakantieland van meneer en mevrouw Malipaard is Oostenrijk. Met hun kinderen samen hebben ze altijd veel leuke dingen beleefd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie