Huiskamergroep voor senioren zoekt gezellige gastvrouw

1 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

De Huiskamergroepen van MeerWaarde zijn ontmoetingsgroepen voor kwetsbare senioren. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten worden er gesprekken gevoerd, (geheugen)spelletjes gedaan en soms een uitstapje gemaakt. De bezoekers worden uit hun isolement gehaald, doen nieuwe contacten op en kunnen hun verhaal kwijt.

Elke maandag- en dinsdagmiddag wordt een Huiskamergroep georganiseerd in Wijkcentrum de Boerderij, in Pax.

Wij zoeken iemand met geduld en enthousiasme om enkele keren per maand op de maandag- en/of dinsdagmiddag samen met andere gastvrouwen iets te kunnen betekenen voor senioren uit de wijk.

De taken bestaan uit het verwelkomen van de bezoekers, zorgen voor koffie/thee/lekkers, gesprekjes voeren met de bezoekers, zorgen voor een gezellige sfeer, signaleren van knelpunten, verwardheid of eenzaamheid.

MeerWaarde Welzijn is een welzijnsorganisatie actief in Haarlemmermeer. Onze belangrijkste taak is het voorkomen dat mensen een beroep doen op zwaardere of langdurige hulp. Wij helpen mensen hun eigen kracht te ontwikkelen en versterken. Tegelijkertijd stimuleren wij mensen om zich maatschappelijk in te zetten en faciliteren initiatieven hiertoe. Zo dragen wij bij aan een sociale omgeving die tot steun kan zijn voor mensen die dat (even) nodig hebben.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hannelore de Vries via mail hannelore.devries@meerwaarde.nl of telefoon 06-242 657 39.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie