27 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

2016: Een jaar vol hoogtepunten

Nog een paar dagen en dan zit het jaar 2016 erop. Voor veel Haarlemmermeerders was het een jaargang vol mooie momenten en bijzondere pieken. HC Nieuws ging de straat op en vroeg wat 2016 wat voor hen mooi maakte.

"De komst van mijn zoon Reinout is voor mij het hoogtepunt van het jaar" zegt Nicole Klijn, die met haar twee andere zoontjes op pad is. "Hij is op 1 september geboren en nu dus ruim drie maanden oud. Het is een heel lief en tevreden mannetje. Reinout vindt het heel gezellig om met zijn grote broers te zijn. Ze kunnen samen erg lachen."

Ook voor Rachel Postema steekt de gezinsuitbreiding er in 2016 met kop en schouders bovenuit. Zij kreeg onlangs een dochtertje. "Lieve is nu ruim tien weken. Ze is echt nog mini. En ze heeft twee lieve grote zussen. Eentje van zeven jaar oud en mijn andere dochter wordt op 30 december drie jaar. Tot 5 januari kan ik nog genieten van mijn zwangerschapsverlof en dan gaan we weer aan de slag!"

Sara de la Parra kreeg er geen zoontje of dochtertje bij, maar ze zag wel een gezinslid na lange tijd terugkeren. "Mijn man is anderhalf jaar uitgezonden geweest naar Australië, hij werkt voor Mammoet. Op 4 december is hij teruggekomen naar Nederland. Vlak voor de Kerst is mijn man dus weer terugbezorgd bij mijn gezin. Hij is in de tussentijd wel een paar keer teruggeweest, maar nu zijn we weer echt bij elkaar met de hele familie. Dat is hartstikke fijn! En mijn zus uit Australië is op dit moment ook nog over, dus het één grote familiereünie."

GOEDE GEZONDHEID "Mijn hoogtepunt van het afgelopen jaar was dat mijn schoonzus kankervrij is verklaard", zegt Jan Stienstra vanuit zijn oliebollenkraam in Floriande. "Ze was eigenlijk al opgegeven. Maar in 2015 heeft ze immuuntherapie gekregen en waar dat vaak niet aanslaat werkte het voor haar heel goed. Dat was een klein wonder."

Een andere hoogtepunt voor Jan was dat ook de gezondheid van de kleinzoon van collega vooruit ging. "Hij had leukemie, maar ze hebben hem weten te redden. Heel mooi! Wat kun je nog meer wensen dan een goede gezondheid. Dat is in geld niet uit te drukken."

Ook voor Ria Brussen is haar verbeterde gezondheid en alle voordelen daarvan ontzettend belangrijk geweest dit jaar. "In 2014 heb ik hartproblemen gehad. Ik ben dus hartstikke blij dat ik er nog ben en dit jaar mijn zestigste verjaardag heb kunnen vieren. Dat was zeker een hoogtepunt. Voor mijn vriendinnen, die mij ook hebben gesteund in de moeilijke tijd, heb ik een high tea gegeven. Dat was een heel speciaal moment. Ik had echt zoiets van 'ik ben er weer helemaal bovenop'. De komende jaren wil ik genieten van ieder moment, dat is mijn lijfspreuk geworden", besluit Ria enthousiast.

Voor anderen was het kiezen van een specifiek hoogtepunt lastig. Maar dat betekent zeker niet dat 2016 minder mooi was. "Ik ben vrijwilliger bij het Crown Theater in Aalsmeer. Daar heb ik dit jaar heel veel mooie voorstellingen gezien, dus dat zijn eigenlijk een heleboel hoogtepuntjes geweest", zegt Annemiek van Saarloos.

Gerard en Marga Everaardt zien iedere dag als een hoogtepunt. "We werken allebei niet meer, dus iedere dag is eigenlijk een hoogtepunt", aldus Gerard. "Eerst is het een soort van dieptepunt. Want je denkt 'wat moet ik nu'. Maar op een gegeven moment is het toch wel lekker", vult Marga aan. "We genieten heel erg van wat de dag ons brengt. We zijn sinds 2013 gepensioneerd en we wandelen veel, fietsen veel en gaan op vakantie. Dus wij komen de dagen wel door", zegt Gerard, die toch nog een mooi moment in 2016 weet te noemen. "Mijn zoon is op 19 mei getrouwd. Dat was voor ons beide heel bijzonder."

De familie Bauer sluit zich helemaal aan bij de mindset van Gerard en Marga. "Iedere dag is een hoogtepunt. Zolang je nog leeft, alles gezond is en thuis alles lekker gaat is dat toch heerlijk. We hebben dit jaar verder geen gekke dingen gehad. En geen nieuws is goed nieuws!".

PROMOVEREN Ook als fan van een voetbalclub zijn er jaarlijks genoeg hoogte- en dieptepunten te beleven. Voor Wiebe van Waarde was het wat dat betreft een goed jaar. "Het feit dat mijn club Go Ahead Eagles naar de Eredivisie is gepromoveerd geldt voor mij als hoogtepunt. Ik heb een seizoenskaart en bezoek een keer in de twee weken met een van mijn zoons een wedstrijd in Deventer. Hartstikke spannend! En nu maar hopen dat het in 2017 beter gaat, want Go Ahead Eagles staat onderaan", zegt Wiebe hoopvol.

Yvette Boulonois maakt begin volgend jaar met haar gezin de overstap naar een nieuw onderkomen. "Mijn hoogtepunt is dat we een nieuw huis hebben gekocht in Floriande. Wij woonden eerder ergens anders in de wijk en zijn nu aan het verhuizen naar een groter huis. We zijn druk aan het verbouwen en hopen begin 2017 de overstap te maken. Er zaten dit jaar ook genoeg dingen tegen, maar dat houd je altijd. Het nieuwe huis zorgt voor een mooi begin van het aankomende jaar."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie