Vogels tellen bij je eigen voederhuisje

24 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Vogelbescherming Nederland organiseert voor het weekend van 28 en 29 januari de traditionele vogeltelling. Dat betekent 30 minuten vogels tellen in de tuin of op het balkon. Vogels in of op een eigen gemaakt vogelvoederhuisje tellen ook mee.

Dat laatste geldt dus ook voor de ruim 20 vogelvoederhuisjes die zijn gemaakt tijdens een workshop in de Kijkdoos op het terrein van heemtuin De Heimanshof. De workshop was vooral bestemd voor de struinkids (een van de jeugdgroepen van De Heimanshof), maar ook volwassenen en andere (jonge) belangstellenden konden een vogelvoederhuisje in elkaar knutselen en vetbolletjes maken. De huisjes en bolletjes zijn handige hulpmiddelen om vogels te helpen bij het vinden van voedsel. En dat kan wellicht mooi helpen bij het tellen van de vinkjes, mussen en roodborsten.

Aanmelden voor de vogeltelling kan via www.tuinvogeltelling.nl. Telgegevens kunnen doorgegeven worden tot maandag 30 januari 12 uur.

De workshop zelf is één van de activiteiten die via De Heimanshof dit jaar worden georganiseerd. Voor het programma 2017 zie www.deheimanshof.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie