Nieuwe route voor Haarlemmermeer Run 2017

7 februari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER De Haarlemmermeer Run is dit jaar alweer toe aan zijn dertiende editie. De inschrijving voor het hardloopevenement op 3 september 2017 is inmiddels geopend en de voorbereidingen zijn in volle gang.

"Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de kinderloop, de G-loop, vijf kilometer, tien kilometer en de halve marathon", aldus voorzitter Nel Bonnema. "We zijn vorig jaar voor het eerst gestart en gefinisht in het stadion van honkbalclub Vaessen Pioniers. De route liep door het groene gedeelte van Park21 en de boseilanden, dat parcours voor de halve marathon is nu door werkzaamheden in Park21 niet meer beschikbaar. Om die reden is er een nieuwe route gemaakt."

Verantwoordelijk voor de nieuwe route is Willeke Teeuwen. "Die is al uitgezet en zijn we nu aan het nalopen. Het wordt een leuke looproute. We starten net als de afgelopen editie in het honkbalstadion, vervolgens lopen we langs de Toolenburgse Plas, door de wijk Floriande, een stukje Haarlemmermeerse Bos en er wordt weer gefinisht in het stadion", legt Teeuwen de route uit.

VRIJWILLIGERS Het nieuwe parcours betekent wel dat organisatie meer vrijwilligers en verkeersregelaars moet inzetten. "Vorig jaar liepen we veel door de natuur en weinig over wegen en door wijken. Nu is het wat complexer. We moeten een aantal drukke wegen oversteken. Er is veel overleg met de politie en gemeente over de veiligheid voor onze lopers. We zullen dan ook meer vrijwilligers en verkeersregelaars moeten werven. De contacten met de politie en gemeente zijn heel goed, daar kunnen we mee lezen en schrijven. Die samenwerking gaat hartstikke goed en we krijgen alle medewerking. Vrijwilligers kunnen zich via onze site, www.haarlemmermeerrun.nl, aanmelden."

Ook de zoektocht naar sponsoren voor de Run is geopend. "Personen of bedrijven die de Run willen sponsoren kunnen zich eveneens via de site aanmelden. De gewijzigde route brengt door inzet van extra mensen ook extra kosten met zich mee. Sponsoren zijn dus zeker welkom", zegt Teeuwen.

BUSINESSTEAMS EN TRAININGSSCHEMA'S De organisatie gaat ook trachten het Haarlemmermeerse bedrijfsleven de hardloopschoenen aan te laten trekken. "We gaan bedrijven benaderen om te kijken of zij met een ploeg als businessteam willen deelnemen aan de Run. Vaak is er binnen een bedrijf wel een loper die de rest op sleeptouw kan nemen. Het is leuk om met je collega's een doel te bepalen en bijvoorbeeld na werktijd met elkaar te gaan hardlopen", aldus Teeuwen.

Voor de groepen zonder fanatieke hardloper in hun midden, of individuele lopers, heeft de Run een hulpmiddel. "In samenwerking met Atletiek Vereniging Haarlemmermeer bieden we een trainingsarrangement aan. Als je een duwtje in de goede richting nodig hebt is dat hartstikke handig. Ook daarvoor kan men zich inschrijven op de site."

"De inschrijving voor de Run sluit op 21 augustus. De mensen die op het laatste moment toch nog mee willen doen kunnen zich op de dag voor de loop inschrijven, of op de dag van de Haarlemmermeer Run aanmelden bij het startpunt in het honkbalstadion", besluit Teeuwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie