Stal op de Kaag viert 10e verjaardag met officiële opening Logeerhuis

13 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

KAAG De Stal op de Kaag is jarig! "En dat", vindt pastor Kees van Lent van de H. Joannes de Doperkerk in Hoofddorp, "verdient een feestje." Hij is de initiatiefnemer van deze unieke plek voor stilte, bezinning, ontmoeting en spel aan de rand van de Ringvaart. "Het leek me indertijd een goed idee in de overvolle Randstad een rustpunt te creëren dat midden in een stukje oer-Hollandse natuur ligt. En tien jaar na de officiële opening mogen we wel zeggen: dat is goed gelukt."

De Stal - voor velen is de toevoeging 'op de Kaag' inmiddels overbodig - groeide uit tot een begrip. Er is een cursus in de Stal, we hebben bezinningsweekend in de Stal, we komen bij elkaar in De Stal….. meer is niet nodig als het gaat om een plek uit te zoeken waar je op allerlei manieren van gedachten kunt wisselen over de zin en kwaliteit van het leven….

De Stal wordt dit voorjaar 10 jaar en deze mijlpaal mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Zondag 30 april is iedereen die het bezinningscentrum een goed hart toedraagt van harte welkom op Kaag-eiland. De festiviteiten worden gekoppeld aan de officiële opening van het Logeerhuis, de meeste recente aanwinst van het complex. In het Logeerhuis, dat speciaal is toegerust voor het ontvangen van mensen met een handicap, zijn gasten welkom die Kaag-eiland aandoen voor een dagje uit of een korte vakantie. Zij zijn voor hun vervoer veelal afhankelijk van specifieke hulp en kunnen daar, samen met hun begeleiders, overnachten. De burgemeester van Kaag en Braassem, de gemeente waar Kaag-eiland deel van uitmaakt, zal op 30 april de openingshandeling verrichten.

Het programma ziet er als volgt uit

Datum: zondag 30 april, locatie in en om De Stal, Julianalaan 13a, Kaag

13.00 uur Opening Logeerhuis door burgemeester Marina van der Velden

13.30 - 14.30 uur Rondleiding Logeerhuis

13.00 - 17.00 uur Infomarkt en braderie in en rondom De Stal en het Logeerhuis

Bezoekers kunnen kennismaken met de stands van

Adamas Inloophuis, Boekwinkel Het Kruispunt, Make a Wish,

Kaasboerderij van Ruiten, Liobaklooster, Compassion, Onderwijs voor

India, Promotieteam ALS, Atelier Prager, Merci Ships Holland,

De Stal op de Kaag, Fluisterboot, Kaagervaaring.

Uiteraard is er, dankzij Opperstalmeester Adriaan Tieleman en adjunct-stalmeester Bob Otto, een hapje en een drankje. Big Band de Bollenstreek tekent voor de muzikale omlijsting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie