Hospice Bardo heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers

29 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Hospice Bardo heeft op korte termijn weer plaats voor nieuwe vrijwilligers. Sommige vrijwilligers stoppen nu na jarenlang vrijwilligers te zijn geweest of zijn anderszins tijdelijk niet inzetbaar zijn. Daardoor vallen er wat plekken vrij binnen het team van vrijwilligers.

Sinds het ontstaan van Bardo in 2011 werken vrijwilligers en professionals nauw samen aan een optimale begeleiding en sfeer in de zorg rond het levenseinde. De hospicezorg die Bardo biedt, is niet meer gericht op genezing, maar op het verlichten van de klachten en het ervaren van kwaliteit van leven. Binnen Bardo zijn ruim 150 vrijwilligers actief in verschillende rollen bij de ondersteuning van patiënten en hun naasten.

Bardo zoekt nu met name gast-, zorg- en kookvrijwilligers. De gastvrijwilligers dragen zorg voor de gastvrijheid en de huiselijke sfeer in Bardo in het belang van de patiënt en naasten.

De belangrijkste invulling van de rol als zorgvrijwilliger is het respectvol 'er zijn' voor de patiënt, zoals door een gesprek, een luisterend oor, het geven van een ontspannende handmassage of door alleen maar in stilte nabijheid te geven aan een patiënt. Als zorgvrijwilliger ondersteun je ook de verpleegkundige in het verzorgen van de patiënt, door het verrichten van verzorgende en licht huishoudelijke werkzaamheden.

Als kookvrijwilliger zorg je voor een dagverse maaltijd op maat voor de patiënten in Hospice Bardo.

Voor belangstellenden wordt een informatiebijeenkomst op 7 juni gehouden van 19 tot 21 uur. Nadere informatie zal worden gegeven over de mogelijkheden, wat erbij komt kijken en over training/inwerktraject. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kennismaken op een ander moment kan ook, aanmelden kan dan via het aanmeldformulier via www.hospicebardo.nl (doorklikken naar betrokken-bij-bardo en vrijwilligers/aanmelden).

Het adres is Burgemeester Jansoniushof 11, 2131 BM Hoofddorp. Aanmelden kan via bardocoordinatievrijwilligers@amstelring.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie