Convenant verkeersafhandeling

Lokaal nieuws

Henk van Ommeren

[HALFWEG] De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft op dinsdag 19 december een overeenkomst getekend met Nemab Sugar City bv voor de herinrichting van de verkeerssituatie vanwege de bouw van The Style Outlets in Halfweg.

Bij de plannen voor de ontwikkeling van het Outlet Center stelde de gemeente als voorwaarde dat de projectontwikkelaar de kosten voor de maatregelen voor een goede verkeersafhandeling voor zijn rekening neemt. Voor een goede bereikbaarheid en verkeersafwikkeling zijn aanpassingen nodig bij de op en de afritten van de N200 bij het Zwetviaduct bij de Weerenbrug. Volgens de vertegenwoordiger van Nemab, de heer Sebastiaan Sommer was dit in eerste instantie bij de start een verrassing: "Hiermee was geen rekening gehouden. Echter wij nemen uiteraard deze verantwoordelijkheid en zorgen dat de maatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Wel ben ik blij dat wij nu zo ver zijn dat wij tot een overeenstemming kunnen komen. Komende twee jaar kunnen wij dus aan de gang." Volgens de huidige plannen zal de eerste paal begin 2018 kunnen worden geslagen, waarna een bouwtijd van bijna twee jaar volgt.

Bij de ondertekening van de overeenkomst waren vertegenwoordigers van de Ondernemersvereniging Zwanenburg eo en de Dorpsraad Zwanenburg/Halfweg aanwezig. Twee partijen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de discussie over de parkeer en verkeersproblemen die verwacht kunnen worden.

Foto

Sebastiaan Sommer van Nemab en wethouder Raymond van Haeften hebben de twee omvangrijke dossiers getekend.

advertentie