Geen klachtenbrief over busvervoer naar Connexxion

Lokaal nieuws

HOOFDDORP Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer is niet van plan een brief met klachten over het busvervoer in de gemeente naar vervoerder Connexxion te sturen. Dat zei hij donderdag tijdens de raadsvergadering.

De klachten over het busvervoer zijn het gevolg van de invoering van de nieuwe dienstregeling op 10 december. Bussen zijn vaak overvol, rijden niet op tijd en sommige locaties zijn helemaal verstoken van openbaar vervoer. De fractie van de HAP heeft eerder schriftelijke vragen gesteld over de problemen.

Raadslid Michel van Dijk van Forza! stelde er donderdag mondelinge vragen over. Hij zei dat hij dinsdag een uur op buslijn 300 van R-Net had staan wachten waar de bus normaal elke tien minuten moet vertrekken. Hij wilde weten wat de college eraan gaat doen om de situatie voor de reizigers te verbeteren.

De wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Amstelveen heeft inmiddels een brief gestuurd naar Connexxion om de klachten uit de doeken te doen. Wethouder Reneman zei donderdag dat voorbeeld niet te willen volgen. Volgens hem is de Vervoerregio voortdurend in gesprek met Connexxion en worden alle klachten van reizigers keurig aan de busmaatschappij doorgegeven.

Reneman stelde ook dat Connexxion even de tijd moet krijgen om aan de nieuwe dienstregeling te wennen. Hij wees erop dat er 250 nieuwe chauffeurs aan de slag zijn gegaan, er elektrische bussen in gebruik zijn genomen en het bedrijf ook moet leren omgaan met het AML Flexvervoer, het vervoer met busjes op aanvraag.

GroenLinks-raadslid Maaike Ballieux toonde zich teleurgesteld over het antwoord van de wethouder. Zij noemde diens reactie 'volstrekt onvoldoende'.

advertentie