Vrede begint bij ontmoeten

Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het feest van licht en van de vrede begint met elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en erlkeer (beter) te leren kennen. Dat waren vrijdagavond de slotwoorden van wethouder Tom Horn. Hij was één van de ruim 100 deelnemers aan een speciaal kerstdiner in de aula van de KSH in Hoofddorp.

En dat speciaal in diverse betekenissen. De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp had de aula ter beschikking gesteld. Het feest had als initiatiefnemers Vluchtelingenwerk, Stichting Marhaba en de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Migranten (SMOM). De deelnemers waren zeer divers in leeftijd. De achtergronden van de deelnemers waren wellicht nog diverser zoals Nederlands, Marokkaans, Turks, Chinees, Syrisch, asielzoeker, vluchteling, christelijk, moslim, vertegenwoordiger van politie, wijkorganisaties en politiek, leerlingen en vrijwilligers.

Het bonte gezelschap kon niet alleen genieten van een heerlijk driegangendiner en een optreden van een dansgroep uit Syrië, maar meer nog van de ontmoeting en het gesprek. "Dat is ook de intentie van deze bijeenkomst", aldus Saïd Akkabi van stichting Marhaba die ook met plezier heeft meegewerkt aan de bijeenkomsten in het kader van de 'Dag v/d Ontmoeting'. Ook tijdens die bijeenkomsten gaat het erom om dat mensen van verschillende achtergronden elkaar beter leren kennen waardoor onbekend (dus onbegrip) wijzigt in bekend dus begrip.

Woorden van dezelfde strekking waren er tot slot van wethouder Horn. Na een kerstverhaal, voorgelezen door Mieke Booij, benadrukte hij dat vrede begint bij ontmoeten, samen aan tafel zitten, met elkaar in gesprek gaan, ervaringen delen en diversiteit respecteren.

advertentie