D66 wil expats stimuleren om te gaan stemmen

15 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP D66 vindt dat expats moeten worden gestimuleerd om 21 november voor de gemeenteraad te gaan stemmen. De fractie heeft het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

Iedere burger van een EU-land of andere buitenlanders die langer dan vijf jaar in Nederland wonen hebben het recht om te gaan stemmen met de gemeenteraadsverkiezingen. Het aantal expats in Haarlemmermeer neemt toe. Met de komst van internationaal onderwijs is de verwachting dat dit aantal de komende jaren alleen nog maar zal groeien.

De D66-fractie vindt het belangrijk dat ook expats gaan stemmen in november. Daarom willen de Democraten weten of EU-burgers worden geïnformeerd over de gemeenteraadsverkiezingen als zij in Haarlemmermeer komen wonen. Fractievoorzitter Joost Koomen wil weten of het college bereid is op speciale informatiebijeenkomsten voor expats te houden over de verkiezingen.

Tot slot vraagt D66 of het college bereid is een campagne op te zetten om met name jongere expats te stimuleren om 21 november naar de stembus te gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie