6 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Ontdek je plekje…

Ach, wie herinnert zich nog dit televisieprogramma uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw? Gezeten op je bank keek je naar historische dorpen en plaatsen in Nederland en België. De opzet van het programma was, dat wij dan eens zo'n plek gingen bezoeken.

Maar het programma stopte in 1992, want tout Nederland reisde toen al liever iets verder dan Giethoorn of anders.

Ikzelf ervaar, nu ik ouder word en er minimensen in mijn leven erbij heb gekregen, dat ik meer betrokken raak bij mijn eigen omgeving, en daar plekken ontdek, of liever gezegd sommigen herontdek Zo ben ik weer helemaal thuis op de kinderboerderij in Badhoevedorp. Weet weer hoe het is om keutels uit de schoenzolen te peuteren. Ook de prachtige speeltuin hier kent geen geheimen meer voor mij.

Een van de minimensen heb ik een poosje geleden kennis laten maken met Dik Trom. De achtjarige zat een zwart wit filmpje uit met de, in mijn ogen toch wat oubollige avonturen van onze polderheld. Maar zij vond het prachtig. Dus de hoogste tijd om haar mee te nemen naar het Historisch Museum in Hoofddorp. Daar kan ze ervaren dat ik eigenlijk op de bodem van een grote plas water woon.

En een ander leuk uitje gaan we beleven in het stoomgemaal Cruquis. Daar kan zij dan door kinderen van ietsje ouder dan haar eigen leeftijd rondgeleid worden. Of we doen zo'n Living Historie tour.

Laten we ons gidsen door Nicolaas Cruquis himself. De beste man en naamgever van dit museum mag dan wel in 1754 overleden zijn, hier in Haarlemmermeer is hij onsterfelijk geworden.

Ikzelf heb hier al eens een concertje bijgewoond, en heb in het andere museum mijn schilderkunsten geoefend bij een schilderworkshop.

Ook moet ik nog, voor het verdwijnt, want er gaan geruchten en helaas komen die soms uit, naar dat leuke kindertheater in de bieb in Nieuw-Vennep. Daar heb ik wel eens super genoten met een vierjarige die zo in het verhaal opging dat ze bijna van haar stoeltje kukelde.

Ik hoorde dat een gulzige projectontwikkelaar z'n begerig oog op het pand had laten vallen. En, ach het gaat hier om cultuur, en dat is in ons landje al snel te duur!

Daarom vrees ik ook voor de filmavonden op de zondagavonden in het Oude Raadhuis te Hoofddorp.

De plannen om daar een restaurant in te laten komen bieden misschien geen ruimte meer voor intieme filmavonden, dan wel knus theaterbezoek. Omwonenden maken bezwaren, maar tja, er zijn weer de nodige centen nodig voor voortbestaan. Er zijn vast nog, door mij, plekjes hier die ik nog niet ontdekt heb. Voorlopig koester ik de plekken die ik wel al ken.

VrouwSimona… 2 februari 2018

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie